Energolux mosógép tisztítása?
Konkrétan az öblítőszer útvonalát szeretnéd tisztítani, vagy az egész gép vízkövességét?
Öblítőszert lúg (hipó) oldja elvileg, trisó is, bár azt nem szoktam használni, ezért annyira nem ismerem.
Vízkőre kell a sav.
Valamikor az Energomatba tettem sósavat, de kicsit erősre sikerült, vagy túl sokáig hagytam állni is, mert a fényes forgódob kicsit foltos lett, ami a működést ugyan nem befolyásolja, csak bosszantó volt.
De azt nem az adagolótartályba, hanem előbb feltölteni vízzel a gépet, utána bele a vízbe. Fontosak az arányok, hogy túl erős se legyen.
Háztartási ecet vagy ecetsav nem erős, viszont elég gyenge is, ami a másik gond lehet.
Első körben az öblítő útvonalát, mert az volt nagyon csúnya. Mosókapszulát használok, úgyhogy a mosószer adagoló az tiszta.
Többi részre nem látok be, hogy mennyire vízköves, de mondjuk az egész gépre ráférne szerintem a tisztítás.
Ezt pl. bele lehet önteni az öblítő adagolóba is? Aztán mondjuk 90 fokos mosást elindítani?
A leírás szerint egy részét manuális tisztításhoz lehet használni, többit a mosószer-adagolóba kellene, de a tiéd is gondolom csak por fogadására alkalmas, ami nem probléma.
El kell indítani a 60°C mosást, majd amikor feltöltötte vízzel, kinyitod a tetőt és beöntöd a dobra.
90°C-os programot nem ajánlanám, mert vagy túl erős lesz a reakció, vagy romlik a hatásfok, ez már vegyészkérdés, most mellékes.
-----------------------------------------------------
"A flakont tartalmát felülről a második jelölőcsíkig öntse ki egy edénybe és kb. 4 liter meleg vízzel keverje el. 30 percig áztassa a mosógép mosószer-adagolóját a tisztítószeres vízben, majd törölje szárazra és helyezze vissza a gépbe. Szükség szerint egy kevés tisztítószert öntsön egy kendőre és tisztítsa meg vele a mosógép ajtajának üvegét és gumírozott részét. Hagyja rövid ideig hatni, majd nedves ronggyal törölje le.
A maradék tisztító folyadékot öntse a mosószer-adagolóba majd mosószer nélkül, üres dobbal indítson el egy programot min. 60°C-on, előmosás nélkül. Évente 2-3 alkalommal végezze el a tisztítást."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!