Hőlégkeveréses új sütőt vettünk. Igaz adtak hozzá rövid leírást, de írnátok tapasztalatokat, hogy milyen ételt, süteményt milyen sütéssel (alsó-felső) használtok, és milyen hőfokon?
Figyelt kérdés
2018. júl. 17. 10:18
1/3 anonim válasza:
Üdv! Mivel hőlégkeveréses, így az egész sütőben egyforma a hőmérséklet, így kevésbé számít, hogy alul v. felül sütsz. Inkább azt lehet mondani, hogy alulról süt (és éget), felülről pirít a sütő. A hőfokot pedig a legtöbb receptben feltüntetik, ha nem, akkor pl én 180 fokon szoktam sütni, alul felül és légkeveréssel.
2/3 A kérdező kommentje:
Amikor alul-felül sütöd,közben megy a légkeverés is?
2018. aug. 21. 13:37
3/3 anonim válasza:
Az attól függ. Piskótánál mindig, húsoknál soha. Ha egyszerre két tepsit teszek be, akkor mindenképpen bekapcsolom hozzá a légkeverést is. Tehát ha azt szeretném, hogy egyenletesen süljön, pl ez elég fontos süteményeknél, bejglinél, de kevésbé húsoknál, amik akár órákig is a sütőben vannak. Ugyanúgy nem használom, ha rizst vagy tarhonyát teszek be a sütőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!