Mosógépünk (régi Hajdú) keverőtárcsája nem forog (szorul), a motor hang alapján működik. Mi lehet a baj? Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Szóval a keverőtárcsás mosógépünk már elég régi, rozsdásodgat is szépen, de a motorja még jónak tűnik. Keverőtárcsáját viszont nem tudja bemozdítani. Már nem először. Tavaly még sikerült valahogy ütögetéssel, ruhán keresztüli kalapálással bemozdítani (és utána már forgatta a motorja), de idén nem akar sikerülni. Persze nem volt áram alatt, amikor bemozgattam. Most nagyon szorul. Mi lehet az oka? Mit tegyek? Egyáltalán merre kéne forognia (óramutató járásához képest)?2010. jún. 17. 12:55
1/8 anonim válasza:
Emlékeim szerint az órával egyező irányba forog. Rászorult, mert vízkövesedik, meg a ruhákról lemálló szöszök, haj satöbbi rátekeredik a tengelyre és egy idő után összeáll egy bunkóba. Leszedni a tárcsát ellenkező irányú óvatos ütögetéssel lehet, vagy ha már annyira megszorult akkor sajnos szét kell szedni, és a tengelyen ellentartani, és úgy ütögetni. Nem egyszerű a mutatvány, lehet, hogy jobb lenne szerelőt hívni hozzá, mielőtt eltöröd a tárcsát.
2/8 anonim válasza:
1 Balra forog mert a tengelyen jobbos menet van. Balra is lehet lecsavarni a tárcsát.
2 Ha már beállt, az azt jelenti, hogy a szimmering ereszt, és a víz miatt a csapágy korrodált.
3 Ez nem fog meggyógyulni magától, a motor is leéghet miatta, sőt áramütés veszélyt is okoz a beszivárgó víz.
4 Mivel a kérdésedből arra következtetek, hogy nemigen tudnád megjavítani, ezért bízd szakemberre. A kalapálós beavatkozás arra utal, hogy a tengelyre rátapadt a rozsdás szimmering amíg nem volt használva. Ezzel valószínűleg a tengely is károsodott, ami nem otthoni barkácsfeladat helyrehozni.
3/8 anonim válasza:
Előző vagyok, jobbra forog, balra lejön.
4/8 anonim válasza:
Első vagyok....akkor nem is mondtam hülyeséget. :)))) Amúgy a régiek nem is menetesek voltak, emlékszem még gyerekkoromból, hogy olyan rászorulós megoldása volt akkor a miénknek. :)
5/8 anonim válasza:
Szivesen segítenék megcsinálni, ha megírnád merrefelé laksz. Én Tatán lakok.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, de nagyon messze vagyok Tatától. Másrészt pedig elrozsdásodott, elrohadt a mosógép alja, így inkább a kiselejtezése mellett döntöttünk.
2010. jún. 21. 22:35
7/8 A kérdező kommentje:
Máskor hogyan előzhetem meg azt, hogy a hosszú ideig (akár hónapokig) használaton kívül lévő mosógép keverőtárcsája szorulóssá váljon?
2010. jún. 21. 22:38
8/8 anonim válasza:
Használattól függően 2 évente szimering csere, jó sok zsírral. Így 200 forintból megúszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!