Melyik kávéfőzőgép lenne a legjobb ezek alapján?
Sziasztok.
Szeretnék egy nagyon jó kávéfőző gépet venni ami, tud eszpresszót, hosszúkávét és Latte-t is csinálni.
Lehetőleg legyen beépített a tejtartály.
Plusz kérdés hogy érdemes megvenni a kávépárnás/kapszulás verziót hosszútávra?
A segítőkész válaszokat előre is köszönöm szépen!
Kedves 1. válaszadó.
Nem vagyok arab sejk hogy hogy a világ legjobb kávéit igyam (sajnos), és ha jól megnézed kérdés volt, nem kijelentés. A témában nem vagyok túl jártas, a jó kávét szeretem, és mivel szeretnék itthon is készíteni, ezért érdekelnek a részletek, konkrét típusok stb.
Nem titok, az első helyen az igazi kotyogós, a másodikon a fém vázas szarvasi espresso...
Több alternatíva nincs.
Minden más kidobott pénz.
Rengeteg kapszulás kávégépet kipróbáltam (kávégép szerelő cégnél vagyok), de még sosem ittam jót.
Szóval egy eszement finom arabica + kotyogós vagy szarvasi, és nem kell jobb.
Minden mást te is meg tudsz csinálni, gőzölés, fölözés, ...stb...
Igy ahogy előttem irják.
Nálunk is ki lett próbálva több fajta, de csak vissza tértem a kis kotyogóshoz.
Kapszulásat nem érdemes venni, mert ha a gép nem is, a kapszula iszonyatosan drága.
35-40-ért max olyat kapsz, ami tud tejhabosítást, de hogy magától latte-t készítsen, az többe fog kerülni.
Saját tapasztalat: én vettem ilyen 30000.- olasz gépet, ami nagyon jó is volt, amíg el nem romlott benne valami. De hozzá alkatrészt, netán hozzáértő mestert sehol sem találtam. Valójában a mai napig sem tudtam meg mi romlott el benne...úgyhogy ment a szemétbe az egész.
De te vegyél bátran, lehet, hogy szerencsésebb leszel.
Irgalmatlanul drága a kapszulás gépek fenntartása. Legalább 15000 ft-ra jön ki 1 kg kávé, ha utána számolsz!
50.000-ből nézegess használt automata, darálós gépeket. Van több oldal is, ahol felújítják majd eladják őket - pár hónap garanciával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!