Létezhet olyan légkondícionáló, amelyet nem hőfok szerint lehet vezérelni, hanem teljesítmény szerint?
Például nyáron arra állítom, hogy 25 fok legyen, akkor egy inverteres változtatgatja a teljesítményét ugye 200-1000W (felvett) között. Ez a normál eset.
Olyan klíma létezhet, amit mondjuk beállítok 200W-ra, és ha 24 fokot csinál az is megfelel, vagy ha melegebb van akkor lenne idebent 27 fok.
Igazából csak egy enyhe hűs levegőt fújna állandóan.
"Te vagy a kérdező (Széles) Gábor?"
Nem. László vagyok, programozó.
"Máris kész a kütyüd, amelyik nagyobb teljesítményt ad le, mint amekkorát működéséhez felvesz?
Sikerült feltalálni at 1-nél nagyobb hatásfokot?"
-Pontosan erről van szó. Látod, nem vagy Te olyan buta, csak többet kéne olvasnod.
"Egy egyszerű elektromos fűtés hatékonysága nagyjából 1, ami azt jelenti, hogy egységnyi elektromos áramból egységyni hőenergiát képes előállítani (COP=1). Egy átlagos hőszivatyús klíma ezzel szemben 3-4 szeres hatékonysággal is rendelkezhet (COP=3-4). "
Link:
De bármilyen linket megnézhetsz, a klíma 1 kW teljesítményből 3-4-5 kW-os hőenergiát állít elő. A drágábbak nyilván a jobbak.
Nekem 4-es COP értékű klímám van, durván 1000W felvett teljesítményből 4kW-ot nyerek.
ÉS elnézést, nem akartam bunkó lenni...tényleg nem kötelező tudni. Csak sosem tudom mire vélni, hogy aki nem ért hozzá, az miért válaszol. Remélem nem szándékos félrevezetés miatt.
Igazából elektronikailag simán megvalósítható lenne szerintem...sőt még plusz pénzösszegbe sem kerülne a gyártónak, simán szoftveres korlátozással meglehetne valósítani. Hiszen csak annyit kéne tudnia, hogy ne kapcsoljon magasabb teljesítményre.
Igazából a Samsungommal is megtudom csinálni: mert beállítom hűtésre, és 30 fokról elkezdem levinni a hőmérsékletet, amikor beindul azon hagyom. De ez ugye akkor sem fix beállítás.
Mi lenne a haszna?
1. Aki tényleg csak enyhe hűtést akar, nem akar megfázni.
2. Nem vizesedik a belső egység, gondolom kevésbé telepednek meg rajta a baktériumok.
3. Ahol nem a legjobb az áramhálózat, hasznos lehetne. Nálam az egyik szobába 2 konnektor van a falba, egy vezetéken, belül van szétosztva. 1500 W felett már langyos a vezeték. Számítógép, TV + házimozicucc, + ha a klíma egy melegbe még rákapcsol 1000W-ra, ott már határeset lehet az 1500W.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!