Ha ráz a mosógép akkor villanyszerelőt vagy mosógépszerelőt kell hívni?
Most költöztünk és az új albérletben a mosógép (saját, eddig is ez volt) ráz. Az előző helyen nem rázott pedig egy 100 éves házban laktunk nagyrészt földeletlen konnektorokkal...
Itt a fürdő vadi új, a tulaj szerint az áram, földelés is ok. A mosógép mégis "zsibbaszt" ha megfogom az ajtaját, vagy a dobhoz érek.
Kit kell hívni ilyenkor?
Nagyon sokba fog kerülni? Sajnos elég rosszul állunk anyagilag, de tudom, hogy muszáj ezt megnézetni.
Igen volt, laktak itt előttünk is és azt mondták, hogy nem volt probléma.
Szerencsére a tulaj elég korrekt, ha tényleg nem a mosógéppel van a probléma, akkor természetesen ő fog szerelőt hívni. Csak hát ugye elsokorben ki kéne deríteni, hogy a konnektor vagy a mosógép a rossz, hogy egyiküket se verjük felesleges költségekbe.
Nekünk nincs fázis ceruzánk, de tudok kölcsön kérni, vagy veszek.
Azzal mit tudok megállapítani?
Ha világít az ajtóhoz / dobhoz érintve akkor a konnektor lesz a probléma?
Fázi ceruzával szinte semmit!
Egy mérőműszer kell!
Vill.szer.
nekünk is volt ilyen még anyámnál laktam régen, ott a számítógép is rázott. amint átkábelezték a házat ez megszünt, mondta a villanyszerelő hogy nem volt földelés. azóta nekem is van villanyszerelő vizsgám, szóval tudom hogy az egy fázis-föld közötti áthúzás nem igazán lehet, inkább a víz, nedvesség amit elvezet.
próbáld meg másik konnektorral, akár egy másik helységből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!