Energiatakarékos izzóval állólámpa v. LED-es?
+1 a cserélhetős izzós mellett
beruháztam anno én is ilyen hiper-szuper led-es csodára, mondván az én használati szokásaim mellett örök élet lesz. 2 hónap után elkezdtett villódzni, még 10 nap után pedig már be sem kapcsolt. Egy állólámpánál mondjuk lehet nem akkora gond visszavinni garanciával, de egy falra-/mennyezetreszerelt már nagyobb macera.
A LED izzóban van egy rakás egyéb komponens is, mindig azok mennek tönkre. Hiába menne akár 50e órát a LED-dióda, ha a többi alkatrész annak töredékére van méretezve.
Kizárólag olyat vegyél, amit cserélhetsz is és aminek a cseréje nem egy vagyon (azaz nem totál egyedi izzófoglalatú).
gondolom ez meg a nem energiatakarékos.
A 230W-os reflektor tényleg nagy fogyasztás lámpához képest. Szerencsére mindkét fényforrás szabvány foglalatos benne, így kapható bele való LED izzó is (persze nem a sarki közértben, de barkácsáruházban már biztos). De napi 2 óra használat mellett szerintem még így is kibírható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!