Szállitás után hány órát kell bekapcsolás nélkül hagyni a hűtőgépet?
Az a lényege ennek, hogy ha fekve volt szállítva, akkor a kompresszor kenőolaja átszivároghatott a dugattyú másik oldalára és ha így beindítod, akkor a dugattyú beleütődik az olajba és zokon veszi, akár el is törhet.
Ha már lassan visszacsurgott a helyére, akkor indítható be.
Hogy ez mikor van, azt felelősséggel senki sem meri megmondani.
Minimum 8 órát mondanak a szakik, ha nem állítva volt szállítva.
Tavaly nekünk emiatt ment tönkre költözés után, mert nem vártunk eleget. Csak félig döntve hozták fel a lépcsőn, és gondoltam 3-4 óra pihentetés után bekapcsolhatom. Hiba volt. Szívtam a fogam rendesen, új gépet kellett venni.
Amikor az olajas magyarázatot írtam nem mertem leírni hogy azt gondolom hogy elég hamar is be lehet kapcsolni. PL a feleségem se várt csak kb 1 órát költözéskor és én sem tiltakoztam ellene, nem is lett baja. (Amúgy mérnök volnék, de nem látok bele a hűtőkbe.)
A lényeg a kockázatvállalás és hűtőtípus mérlegelése.
én úgy tudom hogy 1 napot érdemes várni
így ohne rizikó.. azaz így nincs semmi rizikó...
Szerintem is érdemes egy egész napot várni. A mostani hűtőnket költözéskor 8 órával a szállítás után visszakapcsoltuk, igaz, nem ment tönkre, de néha nagyon hangosan "morog" (értsd: nyikorgó, morranó rémes hangok jönnek belőle)...
Előtte semmi baja nem volt, azóta egy hűtőszerelő is azt mondta, hogy túl korán kapcsoltuk be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!