Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szállitás után hány órát kell...

Szállitás után hány órát kell bekapcsolás nélkül hagyni a hűtőgépet?

Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 08:27
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Rajta van a tájékoztatón,de általánosságban 6-12 órát
2010. jún. 7. 08:43
 2/8 Jovanny ***** válasza:
77%
Elovileg csak ha dötve szállítottad. De érdemes 12 órát.
2010. jún. 7. 08:45
 3/8 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
75%

Az a lényege ennek, hogy ha fekve volt szállítva, akkor a kompresszor kenőolaja átszivároghatott a dugattyú másik oldalára és ha így beindítod, akkor a dugattyú beleütődik az olajba és zokon veszi, akár el is törhet.

Ha már lassan visszacsurgott a helyére, akkor indítható be.

Hogy ez mikor van, azt felelősséggel senki sem meri megmondani.

2010. jún. 7. 09:12
 4/8 jamesbond ***** válasza:
78%

Minimum 8 órát mondanak a szakik, ha nem állítva volt szállítva.

Tavaly nekünk emiatt ment tönkre költözés után, mert nem vártunk eleget. Csak félig döntve hozták fel a lépcsőn, és gondoltam 3-4 óra pihentetés után bekapcsolhatom. Hiba volt. Szívtam a fogam rendesen, új gépet kellett venni.

2010. jún. 7. 09:35
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Az utolsó válaszolónak: Szerintem nem attól ment tönkre, hogy félig döntve volt, ráadásul csak annyi ideig, amíg felvitték. Ennyi idő alatt nem ment át annyi olaj. Ez egy véletlen időzítés volt, éppen tönkre akart menni. Már több hűtőt is vittünk döntve, és azonnal bekapcsoltuk, nem ment tönkre.
2010. jún. 7. 19:12
 6/8 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
67%

Amikor az olajas magyarázatot írtam nem mertem leírni hogy azt gondolom hogy elég hamar is be lehet kapcsolni. PL a feleségem se várt csak kb 1 órát költözéskor és én sem tiltakoztam ellene, nem is lett baja. (Amúgy mérnök volnék, de nem látok bele a hűtőkbe.)

A lényeg a kockázatvállalás és hűtőtípus mérlegelése.

2010. jún. 8. 12:37
 7/8 anonim válasza:
70%

én úgy tudom hogy 1 napot érdemes várni

így ohne rizikó.. azaz így nincs semmi rizikó...

2010. jún. 9. 14:48
 8/8 anonim válasza:
58%

Szerintem is érdemes egy egész napot várni. A mostani hűtőnket költözéskor 8 órával a szállítás után visszakapcsoltuk, igaz, nem ment tönkre, de néha nagyon hangosan "morog" (értsd: nyikorgó, morranó rémes hangok jönnek belőle)...

Előtte semmi baja nem volt, azóta egy hűtőszerelő is azt mondta, hogy túl korán kapcsoltuk be...

2010. jún. 12. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!