Vajon működni fog ez a transzformátor?
Magyarországon tervezek használni 110 V-os festőberendezést,ami a festék nyomása csökkenésekor ritmikusan kapcsol be.(Hozzávetőleg 100 W teljesítményű villanymotor hajtja).
Az elképzelésem szerint,két 100 W-os,220 V-os égőt párhuzamosan kapcsolok ,s ezeket sorosan,egy 110 V-os ajzattal.(Azért gondoltam a két égőt,hogy amikor a motor áll,ne legyen túl magas az áramerősség.)
Van jobb -olcsó- ötlet a 220 V letranszformálására 110 V-ra?
Ez így nem transzformátor.
220V-os 100W-os égőt hol vennél? 230-as égők vannak ma már!
Na jó hagyjuk a szőrözést, nem lenne ez így jó, eleve a párhuzamos kapcsolás gondolata sem.
Értem én hogy soros előtét ellenállásban gondolkodsz, ami néhány esetben jó is lenne, de ebben az esetben az álló motornál, amikor már csak az elektronika kívánja a tápot, lecsökken az áramerősség, tulajdonképp az égőkön alig esne feszültség, így a motorvezérlőre, nyomásszabályzóra rákerülne a 230 Volt.
Az pedig nem tenne neki jót!
Nem beszélve arról, hogy a kérdésben említett izzó 230V feszültség esetén fogyasztana 100W-ot. Ráadásul, ki tudja, milyen pontossággal.
Az izzószálak hidegellenállása is probléma, amire a kérdező nem gondolt.
Halott ötlet.
Hát igen, nincs mese, ide rendes trafó kell.
Ha tényleg 100W körüli a teljesítmény igény, akkor én egy 230/110V 160VA-es transzformátort (vagy nagyobbat) szereznék be.
Nem egy őrült nagy kiadás, az izzós megoldással csak tönkretennéd a cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!