Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Karácsonyra vettem egy villany...

Karácsonyra vettem egy villanytűzhelyet. Mennyibe kerül a bekötése?

Figyelt kérdés
Volt kint a szervízes azt mondta,hogy először réz vezetéket kell befűzni csak utána tudja bekötni.Kb mennyibe kerül átfűzni a vezetéket rézzel?Sajnos még nem tudtam beszélni a villanyszerelővel.
2017. dec. 26. 13:55
 1/3 ThodEE GoD ***** válasza:

Alul felül villanyos tűzhely esetén érdemes a villanyórától a készülékig legalább 3*4mm2 es vezeték kihúzása, ha nincs 3 fázis a házban.

Házba bejövő fő biztosítéktól is függ hogy mekkora biztosítékkal érdemes biztosítani az új kábelt de ha alu kábel van akkor feltételezem csak 1*16A van-> max 25A

Szükség van egy új biztosítékra Legrandtól 1db C16 540Ft kábel: MBCU 3x4 mm2 kb 500Ft/m, plusz a szaki költsége, vésés, csövezés meg amire szükség van ;)

2017. dec. 26. 15:05
 2/3 Szirty ***** válasza:
52%

Attól függ kell-e hálózat bővítés az áramszolgáltatótól vagy nem. Illetve attól, hogy milyen messze van a konyha a villanyórától és hogy csövezve van-e a ház vagy MMfali vezeték megy, mert utóbbi esetben végig kell vésni a nyomvonalat, vakolni, majd újrafesteni az érintett helységeket. Illetve ha lehet a padláson vinni a vezetéket az csökkentheti a szükséges rombolás mértékét és így a költségeket.

Tehát nagyon sokba is kerülhet a körülményektől függően úgyhogy ne itt kérdezd, hanem kérj árajánlatot villanyszerelőktől akik megnézték a helyszínt!

2017. dec. 26. 17:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem előtte kellett volna költségvetést csinálni, aztán megvásárolni a kályhát. Mert igy lehet nem éri meg .
2017. dec. 26. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!