Nespresso kapszulás kávéfőző, vagy egy automata kávéfőző a jobb?
Azzal vitatkoznék, hogy az automata kávéfőző üzemeltetése olcsóbb lenne, de tény, hogy sokkal finomabb kávét főz.
Az igaz, hogy a kapszula drága, de az automatához még kell vízkőoldó patron, amit 2 havonta cserélni kell és kb. 4-5000Ft.
Az mondjuk tény, hogy a Nespressoba a legdrágább a kapszula és nem is lehet mindenhol kapni. Viszont a gép jóval olcsóbb - egy alap darálós automata főző 100 ezer forintnál kezdődik, Nespressot meg kapsz 30-ért.
De főleg így ünnepekkor csomó plázában van kóstoló, a Westendben pl. a mozi felőli oldalon van egy Nespresso stand, ott igatsz egy csészével és eldöntheted, hogy ízlik-e.
Szerintem aki nagyon kávékedvelő, annak megéri beruházni egy automatára, de a kapszulás sem főz rosszat.
Ha normálisan karban van tartva az automata gép (tisztítás, vízhasználat, szűrők) akkor nem sokkal olcsóbb mint a kapszulás kávé.
A DolceGusto pl. úgy működik, hogy nincs öblítés és közvetlenül a kapszulán jön a pohárba a kávé (65Ft/adag).
A Dolce is finom kávét csinál, az automata nyűgjei nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!