Áram alatt levő dug-aljba szabad e kontakt sprayt fujni?

Jah. Kontakt spray nem sokmindenre jó, viszont komoly károkat lehet okozni vele- Mondjkuk egy dugaljban annyira nem, de van aki varázsszernek tekinti és fújja mindenhova. Inkább árt mint használ.
Inkább azt írd le mi a probléma! Mi az oka annak hogy oda szeretnéd fújni?

Nehéz ügy! A dugalj akkor van "áram" alatt, ha bekapcsolt villamos fogyasztó van csatlakoztatva. Így nem igen lehet hozzáférni a csatlakozó lyukakhoz. Ha ki van húzva a dugó, akkor a dugalj "feszültség" alatt van...
A kontakt spray a fenti véleményekkel nem egészen egyezően nem káros, és nem is felesleges. Perzse, nem segít, ha fellazulnak a dugaljban a csavarok, vagy kilágyulva kontakt hibássá válik az érintkezés.
A sprayt terhelés nélkül kell befújni, egy ideig várni, hogy a gyúlékony gázok-gőzök eltávozhassanak.
Használhat, ártani nem árt.
Miért akarsz kontakt sprayt fújni a konnektorba?
Elromlott az áram? Szerintem ne fújkálj oda semmit, még a végén ívet húzol, hívj egy jó szerelőt és majd az meghegeszti az elromlott áramot, aztán utána jó lesz szárazon is.

#9 "az meghegeszti az elromlott áramot"
Mi a manó! Villamos diplomás vagyok, de ilyesmiről még nem hallottam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!