Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogy tudom kimérni a 3 fázisná...

T-ohm kérdése:

Hogy tudom kimérni a 3 fázisnál a különbséget?

Figyelt kérdés
villanyóra lett cserélve és a 380-as dolgokat újra be kell kötni, de most 3 fekete vezeték van és látom némelyik gépen, hogy 3 fézis külön van jelölve, de én hogy különböztessek meg 3 fekete vezetéket? biztos van erre valami hogy tudjam melyik lesz az L1 L2 és az L3... bizonyos motoroknál megfordul a forgásirány, ott hamar észreveszem ha valami nem jó, de egy vízmelegítőnél nem akarok kisérletezni, köszi

2017. dec. 4. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmi jelentősége.

50% az esélye hogy rosszul kötöd be.

Ha rossz felé forog, megcserélsz két fázist. Ha jó, akkor meg nem cserélsz.

2017. dec. 4. 17:48
 2/6 A kérdező kommentje:
nos ige, írtam is hogy egy villanymotornál ez nem problma, de van egy 380-as vízmelegítőm is aminek a bekötésénél külön fel van tüntetve hogy melyik fázist hova kell kötni, ha mindegy lenne akkor nem lenne megjelölve egyik sem, csak a 3 vezetékről nem tudom melyik melyik lehet
2017. dec. 4. 17:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A vízmelegítóben az áram fűt. Marhára mindegy a fázissorrend, egy motor esetében érdekes, de egy vízmelegítőnél nem.
2017. dec. 4. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, a vízmelegítő esetében pont lényegtelen, a sorrend pedig csak a rend/gyengébbek kedvéért van feltüntetve.

Azért írták oda, hogy ne nullát vagy védővezetőt köss a helyére, meg ne mindre egynemű fázist, mert pl. a 400 voltos fűtőszálak mindkét vége azonos potenciálon lenne és akkor meg azért megy a reklamálás.

2017. dec. 5. 00:07
 5/6 A kérdező kommentje:
értem, köszi, másik kérdés, hogy a földeléssel kössem egybe a nullát? mert a földelésnek a helyét egyértelműen látni, de nullának nincs semmi... bár a villanyóránál is egybe van kötve a földelés a nollával, de akkor most elég csak a földelést rákötni, vagy a nullát is rá kellene a földeléshez?
2017. dec. 5. 17:54
 6/6 PéterPálka ***** válasza:
Ha a nullának nincs bekötési pontja, akkor arra nincs szükség. Nem mindenhol szabad a nullát összekötni a védőföldeléssel.
2017. dec. 9. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!