Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Berobbant a sütő belső üvege?

Berobbant a sütő belső üvege?

Figyelt kérdés

úgy 8 hónapos alább linkelt típus.

200 fokra volt melegítve még fel sem fűtőtt és egy nagy posszanás, a belső hőálló üveg millió darabra tört.

A garanciája sajnos eddig nincs meg de rajta vagyunk az ügyön.

Ha nem lenne meg, mennyi egy ilyen cseréje? (zala megye)

[link]

2017. okt. 26. 11:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Vedd fel a kapcsolatot a szervizzel:

[link]

10,000 alatt lesz.

Ha van biztosításod az ki is fizeti ha a gari nem lenne meg, mi pár hónapja így jártunk de ott a külső ment ki, és nem ez a márka volt.

2017. okt. 26. 11:55
 2/11 anonim ***** válasza:

"Ha van biztosításod az ki is fizeti ha a gari nem lenne meg, mi pár hónapja így jártunk de ott a külső ment ki, és nem ez a márka volt."

Ha lakásbiztosításra gondolsz, az is biztosítótól függ.

2017. okt. 26. 12:03
 3/11 anonim ***** válasza:
Na igen, mi tán külön üvegtörésre is kötöttünk.
2017. okt. 26. 13:12
 4/11 anonim ***** válasza:
Kiegészítő üvegtörés / Üveg Plusz fizet erre, szóval valószínüleg.
2017. okt. 26. 14:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat :)
2017. okt. 26. 20:08
 6/11 anonim ***** válasza:
Hány év garancia van rá? Szerintem ezt garanciálisan is javítanák. Persze gondolom, már elintézted.
2020. szept. 2. 09:41
 7/11 A kérdező kommentje:
meglett a garancia de nem csináltak semmit, kivizsgálás, stb 1 hónap után megelégeltük és vettünk egy üveget, aki berakta mondta hogy nem volt kipattintva (gyári hibás) valami a tetjén, a fémben, nem tudom pontosan mi, aminek hála tulnyomás lett a sütőben és az törte be az üveget
2020. szept. 2. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát ez az... nem csináltak semmit. Mert ti ezt hagytátok, mert nem vagytok jogtudatos fogyasztók. A fogyasztóvédelmet, az általános pénzkezelési ismereteket (banki eligazodás) és hasonlókat kéne tanítani az iskolában, mert ezt hasznosíthatja az ember a mindennapokban, nem a kémiát!

Ilyen esetben a forgalmazónak kell elszállítania a terméket, és csereterméket kell biztosítania igény esetén. Jogod van ugyanis nem javítást kérni, hanem vadi újat, és javítástól, cserétől kezdve előlről számítódik a vásárláskor kapott garancia/jótállás - tehát ha akciós hosszabb idejű jótállás volt, akkor az, hiába már nincs az az akció. További változás, hogy már nem kötelező a hiba észlelésekor bejelenteni a hibát, hanem ráér akár a garancia utolsó napján is.

Fogyasztóvédelmi jogai egyébként a használt termékeket vásárlóknak is vannak, arra is jár a garancia használt árút forgalmazó bolttól, amennyiben nem tájékoztatták arról a vásárlót.

Ja és a vásárló dönt, hogy mit akar, nem a bolt: 1) cserét, javítást, vagy a pénzt visszakapni. Az elsőt csak akkor nem köteles vállalni a forgalmazó cég, ha az számára túlzott többletköltséget jelent, vagyis már nincs a raktáron a típus, és a gyártól csak azt az egyet kellene megrendelni. Ilyenkor én a javítást kérném, és lehet, hogy egy viszonylag olcsó terméket kénytelen lennének kikupálni. Ja azt mondanom se kell, csak új alkatrészt szerelhetnek bele, még használtba se rakhatnak használt cuccot.

Szóval néhány ilyen apróságot tudni kell akár jogszabályhelyi hivatkozással is, és MINDIG írni a vásárlók könyvébe. Általában első körben jönnek a tagadással, meg ilyesmivel a megáltalkodottak, de a Békéltető Testületnél elhasalnak.

Azt is fontos tudni, hogy olyan szabályok nem vonatkoznak rád, amiknek nem lehettél a tudatában. Tehát ha van egy cégszabály, amiről nem tájékoztatják a vásárlót, és nincs kitéve hozzáférhető helyen, akkor azt le lehet szarni.

Nekem már volt olyan panaszkönyvi bejegyzésem, amire ügyvéddel írtak választ, de akkor is megkaptam, amit akartam.

2020. szept. 2. 12:58
 9/11 anonim válasza:
Nem tudom Kérdező itt vagy-e még gyakorin, de mi is pont így jártunk... Ugyanígy Whirlpool. Ki fogjuk cserélni a belső üveget, azt szeretném kérdezni, hogy a sütő belsejébe, ahol van a ventilátor, nem ment be üvegpor? Kicsit félek, hogy majd légkeverés mellett szanaszét fújja az ételre, ha esetleg ment bele.😐
2022. máj. 6. 15:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Remélem, neked lesz annyi sütnivalód, hogy új sütőt kérj, és akkor nem kell ettől paráznod! :) Persze határozottnak kell lenni, jegyzőkönyvet kell felvenni a hiba bejelentéséről megemlítve, hogy cserét kérsz.

[link]

Nagyméretű termék esetén - pl. sütő - ez az eladó kötelezettsége, és költségére megy.

Most nem nézek utána, de barátod a google. Érdemes ezeket a dologokat beleírni a jegyzőkönyvbe, ill. akár rögtön a vásárlók könyvébe is, ha a jogokról nem tájékoztatnak, ill. tagadják. Akkor 30 napon belül kötelesek írásban válaszolni, és utána akár a békéltető testületnél rendezni az ügyet.

2022. máj. 6. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!