Milyen mérőeszközzel tudnám a konnektorokban megmérni a feszültséget anélkül, hogy megrázzon?
1. Bármelyik hibátlan mérőzsinórú multiméterrel biztonsággal megmérhető.
2. Bármilyen multiméterrel, ha ügyetlenül, nem kellő odafigyeléssel csinálod, megrázhat.
Vegyél egy ilyet és meg tudod vele mérni.
Vagy vegyél egy teljesítmény mérőt. Nem olcsó, de alapeset-
ben (pl nem vizes kézzel közelítesz felé) nem fog megrázni.
KB így néz ki. Méri feszültséget, áramot, fogyasztást,
van, amelyik még akár ki is tudja írni, hogy mennyi
a fogyasztás forintban :)
(Nem ezt kell megvenni, csak hogy kb ilyen kinézetű
dolgot keress)
A kérdező kommentje:
#5 Bocs, nem úgy értettem, csak azért írtam, hogy ha nekem kampec lenne hirtelen, akkor ők egyedül maradnának.:)
Ez most vagy jó neki vagy rossz.
Csak gonoszkodtam. Egyáltalán mit akarsz tudni, van e benne fesz , vagy menyi a fesz. Hogy van e benne azt könnyen megállapíthatod egy fogyasztóval, porszívó hajszárító stb, hogy menyi van benne azt meg hiába méred több nem lesz.
Az elektromos halozat minosege nem befolyasolja a feszultseget. Hogyha szar, eloregedett kabelek futnak a falban, akkor is johet rajta 230V.
Maximalis leadhato teljesitmenyt pedig nem nagyon tudsz merni.
Azt viszont megteheted, hogy kiprobalod egy nagyobb fogyasztoval. Ha nem gyullad ki, akkor valszeg a kisebbel sem fog.
Peldaul szobaban kislampa, kihuzod, bedugod a porszivot, 10 percig jaratod maxon.
De ha ilyen gondjaid vannak, erdemes felkeresni egy villanyszerelot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!