Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Egy 12000 BTU-s légkondi...

Egy 12000 BTU-s légkondi kültéri egységében, kb milyen hosszú, és milyen átmérőjű a hőcserélő csőrendszere?

Figyelt kérdés
2017. szept. 27. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:

BTU-nak köze nincs a kültéri egységhez, annak teljesítmé-

nye van. Ha lenne pontos típusszámod, akkor az alapján

meg lehet neten találni a leírást (akár a szervízleírást

is), esetleg rákeresel tartalék alkatrészre, és onnan

kideríthetőek a paraméterek. De ennyiből, amit írtál, nem

lehet megmondani.

2017. szept. 28. 04:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Én elektronikus vagyok és a légkondit csak kívülröl láttam, kivéve a vezérlésüket, melyeket tömegesen javítom. Azzal nem értek egyet, hogy a BTU-nak nincs köze a kültéri hőcserélő méretéhez. Minnél nagyobb egy légkondi BTU-ja annál nagyobb a hőcserélő felülete, és feltételezem, hogy a 12000-ek kültéri hőcserélőjének felülete megközelítőleg azonos. Ha tévedek javítsonak ki.
2017. szept. 29. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:

A BTU-t inkább nyugaton használják, de keleten is egyre népszerűbb a megnevezés/jelölés itthon a teljesítmény jelölése kW-ban ami elfogadott és ezt is alkalmazzák. A gyártók persze ráírják a dobozra a BTU szerinti jelölést is.

10-15 éve egyszerű lett volna válaszolni a kérdésedre, de ma már ez a piac szétszort nagy a keverés. Ha egy adott típust kérdezel az más, de így nehéz jó választ adni, manapság nem ritka a 2 és 3 kw-os szériában, hogy egyforma a kültéri, néha még a beltéri is vagy éppen ezek keveredése. Ez gyártó függő is, de 3,5kw-os kültérinél nem ritka a 3/8-os méret általában a hossz 3 és 5 méter között van. A beltérinél vékonyabb átmérőt alkalmaznak és ott nem lépi túl a 3 méteres hosszt.

2018. ápr. 4. 23:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Pontosan ilyen infót kerestem. Habár én néhány ,,robbantott'' műszaki rajz alapján többet tippeltem, de egyetértek azzal, hogy különböző gyártó, más és más módon oldja meg a hőcserélőjét.
2018. ápr. 5. 09:02
 5/5 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Létezik hosszabb és nagyobb átmérővel rendelkező rendszer, van 7-8 méteres is, de nem csak ez számít, hanem a kialakítás is. Illetve maga az anyag általában rezet, alumímiumot, használnak ezek kombinációját bevonattal is ellátják. Vannak esetek amikor ötvözetekből alakítják ki a hőcserélőt, neked inkább egy "hűtőgépmérnök" tudna segíteni.
2018. ápr. 5. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!