Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Amerikából kaptunk sok műszaki...

Amerikából kaptunk sok műszaki készüléket. Pontosan milyen átalakítót kell venni hozzá, hogy itt is működtetni tudjuk?

Figyelt kérdés
Egy pár készüléket megnéztem, 110 V, 115 V, 120 Voltosak. Esetleg még ha linket is küldenétek, azt nagyon megköszönném. Nő vagyok, nem értek hozzá. :)
2017. aug. 30. 15:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Könyörgöm, nekem csak egy vagy kettő, max. 3 db. átalakító kell. Számtalan félét lehet kapni itthon, csak nem tudom melyiket vegyem.
2017. aug. 31. 12:59
 12/18 anonim ***** válasza:

"csak nem tudom melyiket vegyem."

Mi meg azt nem tudjuk hogy neked mid van.

1:1

Esetleg írhatunk ki rá kérdést, vagy kihúzzuk belőled fogóval.

2017. aug. 31. 14:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Írtam. . . Háztartási és barkács cuccok! Habverő, húsdaráló, vízforraló, diavetítő, kávéfőző . . . minden . . .

Ha a wattot megnézem rajta az segít? Senki nem ír semmi konkrétumot és meg nem értek hozzá!

2017. aug. 31. 15:00
 14/18 anonim ***** válasza:

Figyelj, tisztazzunk nehany dolgot, es akkor konnyebb lesz. En is no vagyok, nekem is ugy magyaraztak ;)

Az USAban 110 vagy 120 V (Volt) van es 60 Hz (Hertz). Europaban 220 V van es 50 Hz.

Nagyon sok modern keszuleket a gyartok mar ugy csinalnak, hogy a keszulek az amerikai 110V/60Hz is birja meg a magyar 220V/50Hz is birja. Ilyen peldaul a hajcsavarom. Most voltam Magyarorszagon es hazavittem a hajcsavarot, es csak a dugo veget kell atalakitani, mert az amcsinak ugye ket lapos feju villaja van a magyar meg ket hengeres.

Nezd meg a kulonbozo eszkozeidet, az aljan/hatuljan kell lennie egy matricanak amin betuk/szamok vannak meg mindenfele jelek.

Teged csak az erdekel, hogy van e rajta olyan hogy 110-240V 50-60Hz. Ha van, akkor nagyon jol jarsz, mert csak egy ilyen kutyure lesz szukseged (en is ilyet hasznaltam a hajcsavarohoz):

[link]

Ez az aramot NEM alakitja at, ez csak lehetove teszi, hgy az amerikai villat a magyar aljzatba bedugd.

Ha a keszuleken nincs rajta a fent emlitett iras, akkor kell az aramot atalakitani. Ebben az esetben lesz szukseged hasonlo dologra, amit fentebb belinkeltek. DE! Ami egy elektromos fogkefet elvisz, az nem eleg eros egy kavedaralohoz vagy egy hajszaritohoz, itt jon kepbe a watt. Ebben az esetben, mivel nem ertesz hozza, jobban jarsz, ha beviszed a cuccot egy media marktba vagy hasonlo elektronikai uzletbe es ok majd segitenek kivalasztani, hogy neked melyik eszkozhoz melyik atalakito kell. (Nem kell mindennel becuccolni, eleg ha a matricat lefenykepezed es megmutatod a boltban a csavonak, erteni fogja;)

2017. aug. 31. 18:41
 15/18 anonim ***** válasza:

ehhez hasonlo matricat keress az eszkozeiden:

[link]

4. sor, latod a 110-240V reszt? Ez jelenti azt, hogy amcsiban is es Mo-n is mukodokepes a cucc aramatalakito nelkul, ezekhez csak a dugaszt kell atalakitani

2017. aug. 31. 18:55
 16/18 anonim ***** válasza:

" senki nem ir semmi konkrétumot".

A 6. válaszom miért nem konkrét válasz?

2017. szept. 1. 08:09
 17/18 A kérdező kommentje:
14-es: nagyon szépen köszönöm! Így már érthető. :) Örök hálám.:)
2017. szept. 2. 10:25
 18/18 A kérdező kommentje:
16-os: Valószínű, hogy jó. De ha ti, férfiak egymás között is vitatkoztok, hogy ez jó az nem jó, életveszélyes miegymás, akkor én, hogy döntsem el, hogy most kinek van igaza? Meghalni meg nem szeretnék áramütéstől.
2017. szept. 2. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!