110 kwh/év fogyasztást adtak meg a hűtőre, az lényegében annyi, hogy "nonstop" használat mellett évente 110 kwh-t fogyaszt?
Rendeltetésszerű használatot jelent, természetesen.
Mert a megadott adat napi 0,3 kWh fogyasztást jelent, ami egy 100 wattos hűtőkompresszort feltételezve napi 3 óra működést jelent.
Sosem értettem, mi alapján von bárki kétségbe olyan állításokat, amiket egyetemet végzett emberek tesznek.
Ha azt mondják, valami 110, akkor az annyi.
A 110 kilowatt az 110 kilowatt. Igen.
Még hiszel a mesékben? Idióta.
Az összes autó fogyasztása is annyi, amennyit ráírnak. Barom...
Kérdező, mekkora a kompresszor teljesítménye, benne kell lennie a leírásában.
Az előző diplomás analfabéta barátunk kedvéért kifejtem bővebben:
A fogyasztás sok mindentől függ. Külső hőmérséklettől, hányszor és mennyi időre nyitják ki az ajtót, milyen gyakran tesznek be és mekkora tömegű élelmiszert.
Szóval az a 110 kW nem a mérnökök, hanem a marketingesek szüleménye. Amúgy meglehetősenm kis hűtőről lehet szó, mert egy nagyobb A+ osztályú hűtő gyári adata 300 kWh/év körül van.
De nézzük a tényeket: a példabeli, 100 wattosnak feltételezett hűtő napi 3 óra működés mellett eszik évi 110 kWh-t.
Mi történik, ha valamiért folyamatosan menne a motorja?
Naponta, 24 óra alatt megeszik 24 x 0,1 kWh = 2,4 kWh
Évente 365 x 2,4 = 876 kWh.
A gyári adat a soha ki nem nyitott, szoba-meleg árucikkekkel fel nem töltött hűtő adata, 20 fokos külső hőmérséklet mellett.
A 978 kWh a folyamatosan működő kompresszor fogyasztása évente.
A valóság a kettő között lesz valahol a használat módjától és a környezet hőmérsékletétől függően.
Barátom, a matek egyértelmű volt. Cáfolj meg. Ne marketingduma mantrázással, hanem tényekkel.
Negatív ment, csak hogy elmenjen a kedved az okoskodástól.
Csak azért érdekel,mert nemrég költöztem egyedül,magamat tartom fent és érdekelnek a dolgok amik eddig nem.
Hobbi-m/munkám (talán nem is hobbi) miatt kell 1 "mini" hűtő,amit a szoba mellé teszek egyből.
Nem az a plafonig érő nagy dög :)
egy 82 literes GORENJE R 30914 AW hűtőről van szó Áramellátás
Energiafogyasztás:
0.32 kWh
Teljesítmény:
91 W ennyit találtam róla.
meg egy Zanussi ZRG11600WA 102l között gondolkozom,árban megyeznek ide nem találtam adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!