Kétfázisú áramkör elbír villanybojlert és mosogatógépet is? Villanytűzhelyt sajnos már nem, azt tudom.
Én ezt a kétfázisú dolgot nem értem.
A bojler általában külön, egy vezérelt mérőn van, tehát ez nem adódik hozzá a mosógéphez és a villanytűzhelyhez, úgyhogy bőven el kell bírni még egy áramkörön is. Persze ez leginkább a vezetékek állapotától függ. Ha 30-40 éves alumínium vezetékek vannak a falba, akkor nem ajánlatos mindkettővel egyszerre terhelni, de szerintem nem igényel nagy logisztikát külön üzemeltetni. Vagy mosol, vagy sütsz.
Ha külön áramkörön vannak, akkor nem lényeg, és ha nem régi réz vezetékek vannak, akkor sincs ezzel semmi baj.
Ha valóban van két fázis, akkor még az is kérdés, hogy mekkora terhelhetőségűek a fázisok. A mosogatógép általában egyfázisú csatlakozást igényel, a forróvíztároló meg szintén. Tehát elvileg egyik az egyik fázison, másik a másik fázison vidáman ketyeghet.
Az, hogy a tűzhelyet nem bírja el, az magában elég általános kijelentés, igen kevés igazságtartalommal. Így magában. A legtöbb tűzhely ugyanis bekötésével, stb. képes akár egyfázisú üzemre is. Persze, ilyenkor nem lehet mindent egyszerre igénybe venni.
Igazából nem értem ! Milyen tűzhely a kétfázisú! Meg
hogy nem bírja el az óra! Milyen kontár villanyszerelő mondta ezt? Elöször is régi 50-es években épült házakba,ha a fogyasztó hálózatbővítést kért kapott még egy fázist(nappali tarifával) (az éjszakai óra külön volt).Az értelme(politikai)az volt,hogy lakossági fogyasztó ne tudjon háromfázist(akkor 380V ipari áramot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!