Mikrohullámú sütőm csak búg, forog a tányér, miért nem melegít?
Korábban míg jó volt sokkal erőteljesebb volt a búgás,valamint szinte " rántott egyet a gépen, mikor begyújtott a magnetron ).
A trafó szekunderén 8-10 MOhm-ot mértem, ez az érték reális lehet?
A primer biztosíték jó.Típusa Daewoo 610p.
Sajnos nem tudom, hogy a trafó-e a hibás, vagy a magnetron, ezt az utóbbinál milyen értéket kellene mérni?
Kérném a segítségetek, mert még nagyon hobbi szinten állok vele, de már jó pár elektronikai dolgomat megjavítottam.
Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.
Hővédő jó, kondit kicseréltem sajnos ugyan az.
A nagyfesz. diódát a panelen találom?
Azt meg tudod mérni, hogy rövidzáras-e. Egy 9V-s elem segítségével pedig meg tudod mérni, hogy szakadt-e. A 9v-s elem negatív fele dc feszültség állásban mehet a multiméter com kivezetéséhez, a pozitív fele pedig a dióda egyik végéhez. A dióda másik másik végét a multiméter másik érintkezőjéhez kötöd. Az egyik irányban 0-át kell mutasson, a másik irányban pedig a telep feszültsége-nyitófeszültség értéket.
Az én módszerem meg egy 230V 15w-os izzó sorba a diódával, ha félfénnyel világít, jó, ha teljes fénnyel, zárlatos, ha nem világít szakadt. Viszont az érintésvédelemre oda kell figyelni, mert ugye a hálózati feszültség nem játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!