Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mikrohullámú sütőm csak búg,...

Mikrohullámú sütőm csak búg, forog a tányér, miért nem melegít?

Figyelt kérdés

Korábban míg jó volt sokkal erőteljesebb volt a búgás,valamint szinte " rántott egyet a gépen, mikor begyújtott a magnetron ).

A trafó szekunderén 8-10 MOhm-ot mértem, ez az érték reális lehet?

A primer biztosíték jó.Típusa Daewoo 610p.

Sajnos nem tudom, hogy a trafó-e a hibás, vagy a magnetron, ezt az utóbbinál milyen értéket kellene mérni?

Kérném a segítségetek, mert még nagyon hobbi szinten állok vele, de már jó pár elektronikai dolgomat megjavítottam.

Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat.

2017. ápr. 21. 07:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Én szétszedtem a mi mikrónkat, mert hasonlót produkált. A belseje egyszerűen ijesztő volt. Mintha a perzsa macskánk beleköltözött volna. ( rajta szunyál már kb 10 éve) Egyszerűen kiporszívóztam amit lehetett, aztán összeraktam. De nem bíztam az eredménybe, másnap rendeltem az interneten egyet, amit meg is hoztak. A régi mikró meg némi vonakodás után beállt a rendszerbe. Úgy működik, mint régen ( 1992 ben vettem, SHARP. Azóta egyszer volt magnetron csere)
2017. ápr. 22. 17:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Nézd meg a szekunder oldali biztosítékot is.

[link]

Valami ilyesmi.

2017. ápr. 24. 07:02
 3/10 A kérdező kommentje:
A biztosítékot is kimértem, jó.
2017. ápr. 25. 07:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor még lehet a trafó hővédője, a kondi vagy a nagyfesz dióda. Persze lehet a trafó is, magnetron is, de ezeket érdemes előbb ellenőrizni.
2017. ápr. 25. 08:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Hővédő jó, kondit kicseréltem sajnos ugyan az.

A nagyfesz. diódát a panelen találom?

2017. ápr. 27. 06:38
 6/10 anonim ***** válasza:

A kondi körül van, ilyen:

[link]

2017. ápr. 27. 17:08
 7/10 A kérdező kommentje:
A nagyfeszültségű diódát hogyan tudom kimérni?, mert úgy tudom nem olyan egyszerűen mint a hagyományost.
2017. máj. 3. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:

Azt meg tudod mérni, hogy rövidzáras-e. Egy 9V-s elem segítségével pedig meg tudod mérni, hogy szakadt-e. A 9v-s elem negatív fele dc feszültség állásban mehet a multiméter com kivezetéséhez, a pozitív fele pedig a dióda egyik végéhez. A dióda másik másik végét a multiméter másik érintkezőjéhez kötöd. Az egyik irányban 0-át kell mutasson, a másik irányban pedig a telep feszültsége-nyitófeszültség értéket.

Az én módszerem meg egy 230V 15w-os izzó sorba a diódával, ha félfénnyel világít, jó, ha teljes fénnyel, zárlatos, ha nem világít szakadt. Viszont az érintésvédelemre oda kell figyelni, mert ugye a hálózati feszültség nem játék.

2017. máj. 3. 17:14
 9/10 A kérdező kommentje:
A trafót kapcsoló relé melletti A1270-es pnp tranzisztor ment el,már csak a helyettesítője kellene, remélem a relé jó.
2017. jún. 23. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:
2017. jún. 23. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!