Mi a tapasztalat, mennyi ideig bírják a Gorenje mosógépek?
22 éves Miele, 1400-as centrifugával. Szervizelve kétszer volt: szénkefék (mert kettő van benne), mosószert továbbító műanyag cső (vízkő).
Ha ennyit nem szánsz gépre, szervizes ismerősöm szerint az Elektrolux-ok egész vállalhatók. Gorenja, Samsung, Beko, Candy, Bosh felejtős.
"Miele nagyon jó. Én csak azt sajnálom, hogyha ezek a régi mosógépek egyszer végleg tönkremennek, akkor soha többet nem tudunk olyat venni, ami 20 év felett is működni fog."
Én nem sajnálom őket, pazarolják az áramot és a vizet a régiek. Az újak energiahatékonysága és víztakarékossága kiemelkedő és ugyanolyan jól mosnak, sőt, a drágább modellek még jobban.
Aham, pocsekolják az áramot meg a vizet. Igen, ez tény.
De! Kapj elő egy papírt, és írd le, hogy egy 24 éves mosógép meg most is megy. Kb 20%-al többet fogyaszt, és kb a 24 év alatt költöttem rá 10000 Ft-ot alkatrésze, és munkadijra.
Most írd le azt, hogy egy mai mosógép hány évet fut el, 24 év alatt hányat veszel, a 24 év alatt mennyit költesz rájuk alkatrésze, munkadíjra, és hasonlítsd össze a két összeget.
Kíváncsi vagyok a végeredménye. Írd be ide, ha kiszamoltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!