Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogyan tudok egy transzformáto...

Hogyan tudok egy transzformátort késziteni?

Figyelt kérdés

Hálózati 24v-bol szeretnék 220v-ot csinálni,ami képes lenne 1000w ellenállást müködtetni,melegítés céljára.

Ha tudnátok vasmag méretet,primer tekercs,drot vastagság,menetszám.A szekunder tekercs ,drot vastagság és menetszám.

Ha többre képes mint 1000w-os rezsó müködtetésére az sem baj.

#készítés #Trenszformátor
2017. febr. 18. 21:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A pincének a területe 7m2 ami már sokat segítene e kis területen.

Körülbelül 15 köbméter.

2017. febr. 20. 18:31
 12/13 A kérdező kommentje:

Elfutott.A 11-hez a trafó nem hasonlít az első linkedre nem csövezett külsővel van.

A feliratot a linkről nem tudom leolvasni.De az enyém ahogy mondtam, hogy a zéros gyanus igy lehet erő=63 is.

2017. febr. 20. 18:50
 13/13 Szirty ***** válasza:

"az első linkedre nem csövezett külsővel van. "

Naja. És gondolom nem 4 tonna, meg 2 méter magas, mint a képen lévő trafó :D

Szóval ha a pincének van egy tegyük fel 630VA-es 230/24V trafója (ami nem 630kVA) akkor elvileg rátehetnél egy kb 630VA-es ugyanilyen trafót amivel előállítod a 230V-ot.

Aztán elkezded terhelni 500W-os fűtőbetéttel, a vezeték ami a villanykörtédhez megy meg vagy lángolni kezd, vagy nem.

Ha nem, akkor a dolog működik, de közben tök sötétben üldögélsz, mert ha valaki (vagy te) felkapcsolod azt a 10-12db égőt, akkor máris hoppá van, mert a 630VA-es trafó nem fog kitolni neked 1220W teljesítményt (igen, teljesítmény, így hívják, nem "erő").

Szerintem ne vegyél mérget arra se, hogy a te 500W-odra majd mindenki összedobja a pénzt.

Hosszú távon ez nem szokott működni. Ahogy a közös átalányból fizetett vízdíjnál sem komálják a sértett felek a rendszeres autó mosást...

2017. febr. 20. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!