Gáz vagy villany tűzhely a jobb?
Érv ellenérv?
Megbízható Márkák? :)
Gaz: olcso, ha sokat hasznalod
Villany: biztonsagosabb, jobb, de hosszutavon draga.
Ismert nemet markat vegyel, ne kinait.
A gáz mellett részemről egyedül a fogyasztási költsége áll.
Nekem villany sütőm és indukciós/fűtőszálas kombi tűzhelyem van. Utólag kár volt a fűtőszálas modellt választani, mert szinte csak palacsintasütéshez használjuk. Minden másra van indukciós lábas/serpenyő.
Az elektromos sütő pedig fényévekkel jobban beállítható és szabályozható, mint a gáz.
Márkája mindkettőnek Elektrolux.
Úgy döntsd el a dolgot, hogy amennyiben a helyszínen, ahová kerülne a villany főzőlap és sütő, eredetileg is úgy lett-e kialakítva, hogy oda akár az kerül, ha nem, azaz nem új építésről van szó, s nem lett odatervezve villany tűzhely, akkor hívj egy villanyszerelőt, nézesd meg a rendszert, hogy egyáltalán lehet-e a meglévő rendszeren használni, mert előfordulhat, hogy nem, és az lehet akár annyira "határozott nem", hogy súlyos összegbe kerül, hogy belehessen üzemelni.
Gáztűzhellyel az a problematika, hogy azt csak szakszerviz üzemelheti be, ha azt szeretnéd, hogy gyártói garanciád is legyen. Ebben az esetben ami számukra fontos, hogy a készüléken szerepeljen a magyar jelzés (Hu), mivel csak azt kötik be. Ha egy szimpla gázszerelőt hívsz beköttetni, az is beköti, de nem feltétlenül fogadják ezt el garanciális hibánál.
Gáztűzhelyből nem tudom, hogy van-e, de gázsütőből biztos, hogy van, így feltételezem tűzhelyből is légkeveréses, még olyan is, amiben grill funkció is van, hőfokban jól szabályozhatók s tökéletesen egyenletesen süt, úgyhogy ez ma már nem állja meg a helyét, hogy a gázsütők nem sütnek egyenletesen.
Sok itt a félreértés:
Gáztűzhelyet számlaképes gázszerelő köthet be és akkor lesz érvényes a garancia.
Villanytűzhelyet a szakszerviznek kell bekötnie, anélkül nincs garancia.
2 hónapja vettem villanyt (egyben,alul-felül, 8000W) a mediaból, csak igazolt bekötéssel van garancia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!