Tönkretettem a mosógépet? Elektronia WA 405 van ráírva
Használtan kaptunk úgy egy éve mosógépet, a fenti típust, már ha ez a típusa. Ma elindítottam egy mosást, és eléggé megtömtem a gépet. Fogalmam sincs mennyit kell bírnia, mert neten nem találok információt róla, útmutatót persze nem kaptunk hozzá. A következő dolog történt:
A mosást simán megcsinálta, nem tapasztaltam rendellenességet, ám mikor (kézzel, félautomata gép lévén, vagy hogy hívják az ilyet) továbbnyomtam a centire, elhagytam a helységet, pár perc múlva kerregő hangot hallottam. Kikapcsoltam a készüléket, kivettem belőle a ruhákat, majd folytatni próbáltam a programot, üresben, de továbbra is csak a kerregő hang maradt. Visszafordíthatatlan kárt okoztam? Esetleg lehet, hogy nem én tehetek a hibáról? Azt olvastam, hogy az öblítő és a 40 fokos mosás többet árt a gépnek, mint a vízkő és én sajnos pont így használtam eddig. Segítséget kérek! Bármilyen információt értékelek!
szerintem nem te tetted tonkre hanem alapjaban hibas.
a mienket en is sokszor megtomom es en is 40 fokon mosok, nincs vele semmi baj sem. pedig mar 2 eves.
szoval, ha nem reg vettetek meg van ra garancia valoszinuleg szoval hivd fel a boltot.
A kerregő hang többnyire valamilyen forgó mozgást végző alkatrész (csapágy)hibáját jelzi,motor,forgódob csapágy vagy ürítő szivattyú.
Mivel centrifugáláskor kezdődött valszeg dob vagy motor csapágy.
Ez valami régi szoci mosógép vagy relatív "új"?
A szocinál újabb azért, de így is elég régi. Nem tudom megsaccolni. Akkor ha mázlim van lehet javítani és nem teljes csere?
Köszönöm a válaszokat
Azért kérdeztem mert ilyen néven nem ismer mosógépet az internet pedig még a volt NDK-ban gyártott mosógépeket is ismeri.
Valszeg javítható csak az a kérdés hogy megéri-e,nálunk az anyámat egy szerelő az egy 1perc alatt kicserélhető 3500Ft-os ürítőszivattyú cseréjével 15e-re húzott le,bele se merek gondolni mennyi lenne egy csapágycsere ami sokkal több idő és munka hiába csak ~500Ft a csapágy.
Csak akkor éri meg ha van egy műszaki végzettségű barát/családtag aki hobbiból ért ilyesmihez ami egyébként nem egy bonyolult dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!