Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Van egy elektromos borotvám...

Van egy elektromos borotvám ugy meg lehet oldani hogy?

Figyelt kérdés
Teljes táp elátást szerentnék a borotvának mivel ami volt hozzá táp az elveszet egyebkent olyan volt táp kàbel vége mint a radióknal van azt akarom hogy a helyere ahol ez ajzat van ra forrasztok egy 220 v kábelt
2017. jan. 1. 14:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Annak a csatlakozónak csak a formája olyan, a működéshez nem jó 230V-ot rákötni.

Kell egy másik táp hozzá.

2017. jan. 1. 14:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor mekkora tap feszko kell neki 5 v vagy 12 v?
2017. jan. 1. 14:12
 3/15 anonim ***** válasza:

Sajnos ezt nem tudom neked megmondani.

Gondolom a tápra rá lehetett írva valaha.

Típust se tudok, semmi infó azon kívül hogy elektromos borotva.

Megnéztem az enyémet, erre sehol sincs ráírva, a tápra sem.

Annyi bizonyos, hogy a méretéből kiindulva nem lehet univerzális soros motor, csak DC motor.

Ez az áramnemet meghatározza. A feszültség nagyságát nem, de a testtel közvetlen érintkezésbe kerülő készülékek vagy törpefeszültségűek, vagy megerősített szigetelésűek. Ha táp volt hozzá, akkor törpefeszültségű egyértelműen, tehát a 230-as csatlakoztatás nem lenne célravezető.

Nekem itthon van labortápom, azzal lehetne játszani hogy mikor elég erős, de az rajtad nem segít.

2017. jan. 1. 14:25
 4/15 A kérdező kommentje:

z-1198 tipusa

Ac 220-240 v 50 hz 3 w

2017. jan. 1. 14:32
 5/15 A kérdező kommentje:
én azért mondtam a 220 v tápelletást mert van benne egy kis trafo
2017. jan. 1. 14:34
 6/15 A kérdező kommentje:
2017. jan. 1. 14:41
 7/15 anonim ***** válasza:

Az adatok és a fotó ismeretében a véleményem a következő.

Ez egy ismeretlen feszültségű Ni-Cd akkuról üzemelő készülék.

Az akku töltésének biztosítására egy áramkorlátos töltő egység van beépítve. A töltő egység önállóan nem alkalmas arra hogy az akku nélkül üzemben tartsa a motort. Kizárólag azt a célt szolgálja, hogy meghatározott töltőáramot szolgáltasson az akkunak.

Az alsó részen van egy csatlakozó beépítve. A töltés idejére csatlakoztatható a hálózati kábel, a használat közben ezt el kell távolítani belőle. Többek között azért is, mert a töltő részt túlterheli a motor árama, másrészt a készülék felépítése érintésvédelmi aggályokat vetne fel az ilyen használattal kapcsolatosan.

Tehát a minden szempontból megfelelő megoldás egy olyan csatlakozós kábel beszerzése, ami passzol az aljzathoz.

Ha másként nem, akár az aljzat cseréjével is.

2017. jan. 1. 14:55
 8/15 A kérdező kommentje:
és ha mondjunk eltávolitánám ezt csatlakozot és tennék rá egy két eres 220 v kábelt amin zsinorkapcsolo van igy amikor feltöltödött akk lekapcsolom,
2017. jan. 1. 15:13
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem kell kapcsoló, csak ne felejtsd kihúzni a konnektorból.
2017. jan. 1. 15:15
 10/15 anonim ***** válasza:

Ettől függetlenül ugyanolyan balesetvszélyes marad a megoldás, többek között a kábelrögzítés hiánya miatt.

A rossz megoldások közül a legjobb, ha a csatlakozót kidobod, befűzöd a kábelt, csombékot kötsz rá hogy ne tudjon kihúzódni, a vezetékeket összeforrasztod és jól leszigeteled mindentől.

2017. jan. 1. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!