Van egy elektromos borotvám ugy meg lehet oldani hogy?
Annak a csatlakozónak csak a formája olyan, a működéshez nem jó 230V-ot rákötni.
Kell egy másik táp hozzá.
Sajnos ezt nem tudom neked megmondani.
Gondolom a tápra rá lehetett írva valaha.
Típust se tudok, semmi infó azon kívül hogy elektromos borotva.
Megnéztem az enyémet, erre sehol sincs ráírva, a tápra sem.
Annyi bizonyos, hogy a méretéből kiindulva nem lehet univerzális soros motor, csak DC motor.
Ez az áramnemet meghatározza. A feszültség nagyságát nem, de a testtel közvetlen érintkezésbe kerülő készülékek vagy törpefeszültségűek, vagy megerősített szigetelésűek. Ha táp volt hozzá, akkor törpefeszültségű egyértelműen, tehát a 230-as csatlakoztatás nem lenne célravezető.
Nekem itthon van labortápom, azzal lehetne játszani hogy mikor elég erős, de az rajtad nem segít.
z-1198 tipusa
Ac 220-240 v 50 hz 3 w
Az adatok és a fotó ismeretében a véleményem a következő.
Ez egy ismeretlen feszültségű Ni-Cd akkuról üzemelő készülék.
Az akku töltésének biztosítására egy áramkorlátos töltő egység van beépítve. A töltő egység önállóan nem alkalmas arra hogy az akku nélkül üzemben tartsa a motort. Kizárólag azt a célt szolgálja, hogy meghatározott töltőáramot szolgáltasson az akkunak.
Az alsó részen van egy csatlakozó beépítve. A töltés idejére csatlakoztatható a hálózati kábel, a használat közben ezt el kell távolítani belőle. Többek között azért is, mert a töltő részt túlterheli a motor árama, másrészt a készülék felépítése érintésvédelmi aggályokat vetne fel az ilyen használattal kapcsolatosan.
Tehát a minden szempontból megfelelő megoldás egy olyan csatlakozós kábel beszerzése, ami passzol az aljzathoz.
Ha másként nem, akár az aljzat cseréjével is.
Ettől függetlenül ugyanolyan balesetvszélyes marad a megoldás, többek között a kábelrögzítés hiánya miatt.
A rossz megoldások közül a legjobb, ha a csatlakozót kidobod, befűzöd a kábelt, csombékot kötsz rá hogy ne tudjon kihúzódni, a vezetékeket összeforrasztod és jól leszigeteled mindentől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!