Mi a baja a varrógépnek (sürgős)?
Figyelt kérdés
Viszonylag egyszerű és alig használt varrógép. Augusztusban voltam vele egy varrónőnél aki mutogatta, meg vart is vele (hosszabb sorokat), a használati utasítást is teljesen át tanulmányoztam, és most ősszel kezdtem el egy szabónői szakmai tanfolyamot, ott nincs problémám a varrással. Minden jól van befűzve s valószínűleg nem be állítási hiba. Egyszer lett kiszedve alulról az egész hajó tok, meg vissza rakva. lehet hogy itt lett valami nem a helyére rakva, de igazából csak egyféle kép passzolt bele minden mütyür. Az alsó cérnát még nagyjából könnyen felhozza, de alig hogy neki álok varrni 1-2 öltés után vagy 6 cm után beragad az egész, meg akad, a lender kerék is nehezen tekerhető. Az öltés sor felső varrata rendben van alul viszont kis hurkok keletkeznek majd leáll. Egyértelműen az a probléma hogy a felső cérna valamibe minden le öltéskor fenn akad, aztán be is ragad. Mikor kiszedtem egy részen még koszos is volt (olajos). Legkésőbb hétvégén vagy hétfőn tudom szervizbe vinni. Apám szerelő (villany), gondolom meg nézi, de ő is csak hétvégén lesz itthon, meg nem ez a szakmája. Jó lenne minél előbb használni, elmaradások, ajándékok miatt.2016. dec. 14. 17:53
1/6 anonim válasza:
Az alsószállal van a gond. Rosszul van betéve a bobin, vagy rosszul van belefűzve a cérna. Nem mindegy, hogy a forgásirány felé vagy ellentétesen jön le róla a szál. Nézd meg a használati utasítást.
2/6 anonim válasza:
Én is arra tippelek amit az első írt. Esetleg a tű rosszul van berakva. Koppig fel kell toni, és nem mindegy, hogy a horony merre néz. Pontosan a furat kell szúrnia, nem félre.
3/6 anonim válasza:
Ha az alsó és felső szál ugyanolyan, akkor a szálfeszítéssel van baj. Ha a felső szál marad alul hurkokban, akkor nagyon feszes az alsó szál és nem kellően feszes a felső szál, azaz feszíteni kell a felsző szálat, hogy a szálat legyen képes felhúzni az öltésen át az anyagból a szálat felemelő kar.
4/6 A kérdező kommentje:
Az alsó cérnának meg a tokjának benne se kell lennie ahhoz hogy be akadjon. A forgató szerkezetbe akad be.
2016. dec. 14. 18:16
5/6 A kérdező kommentje:
A tű biztos hogy jól van berakva, ára szerint, leírás szerint, többször lett ellenörizve.
2016. dec. 14. 18:19
6/6 anonim válasza:
- Szia! A bobin valószínűleg nincs pontosan bent a helyén,meg kell igazítanod, vedd ki takaríts ki,(spray), valamint nézd meg a bobin házat, mert a cérna minőségétől függően, a lefoszló cérna darabkák betapadnak, és letapad a futó szál, ez okozhat hasonló problémát.
-A tű,"koppig",a helyére, és figyelj az irányra, természetesen a tű megfelelő állapota.
-A rossz minőségű cérna.
- Az olaj, jelenléte a bobin-nál, bobin-ban, ezt okozza, ki kell takarítani, mert letapasztja a folyamatot.
- A szál beállításai, a tű beállításai, öltési beállításai, de mint írtad ez nem okoz gondot, látatlanban ennyi!Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!