Villanyszerelők! Mi történik, ha a kis olvasólámpába, amire max 40 watt van írva,60 wattos izzót teszek? Lámpa, műanyag foglalat. Kibírja?
Köszi. Nem zárt a búra és azért kérdeztem, mert nincs itthon más, csak 60-as, meg 15-ös, de az kevés.
Tekintettel arra, hogy 4 óra alvás után, reggel 6 óra óta fizikai munkát végeztem, most értem haza, még nem ebédeltem - így most nem fogok sehová menni, az tuti :-)
Szóval elolvad, lezárlatozik vagy kibírja?
Függ az adott lámpától. Valószínűleg kibírja, csak ne hagyd úgy órákig.
Vagy rakj rá ventilátort.
Hosszú távon nem szerencsés megoldás.
Manapság egy energiatakarékos égő másfél dollár. Az árát néhány hónap alatt hozza vissza, onnantól lényegében nem fogyaszt.
Erre nekilátsz okoskodni. Rá van írva, hogy max 40 watt. A lámpád valószínűleg ki fogja bírni, de mégsem jó ötlet amit csinálsz.
LEgalább környezettudatos lennél, ha már eszed nem nagyon maradt. A másfél eurós ledeket megtalálod az aliexpressen.
7-es, kérlek, alaposan, figyelmesen olvass - talán meg fogod érteni, hogy most értem haza hulla fáradtan, éhesen és nincs itthon más izzóm.
De ha Téged ez megnyugtat, akkor tájékoztatásul közlöm: a lámpáim 90 %-ban energiatakarékos izzó van.
Na, most hogy így megbeszéltük, remélem, kiélvezted, hogy mára belerúghattál valakibe - egészségedre.
(Ja, nem tudom, azt tudod-e, hogy az élet rövid- vagy hosszútávon, de mindent visszaad... :-) )
Hehehe :-D
Tehetsz bele 60-ast de figyeld meg melegszik e. És ne felejtsd úgy éjjelre, nehogy a szomszédok riasszák a tűzoltókat éjjel 3-kor ;-D
Köszi Neked is - természetesen ez csak ma délutáni- esti, átmeneti megoldás...
Most néha lekapcsolom, hogy ne melegedjen túl - éjszaka meg sosem világít, mert ez a számítógépnél van és kikapcsolom mindkettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!