Milyen NEDVES porszívótok van? Mik a tapasztalatok?
Sziasztok!
Gondolkodtam egy jó porszívón. Megtetszettek ezek a vizes gépek. Nektek milyen van, vagy milyent használtatok/láttatok?
Kinéztem egy párat, ami jó áron van:
Einhell TC-VC 1812
Clatronic BS1285 (most 1 napig még 16990 Ft, de ez tényleg olyan jó lehet..?)
Einhell TH-VC 1815
Lidl Parkside PNTS 1500 A1 (ez nem tudom milyen áron van és kapható-e még, de tetszik)
Szívóteljesítmény nincs ezeknél feltüntetve, csak 1-2 gépnél (nem, a felvett villamos teljesítmény alapján nem lehet őket rangsorolni szívóteljesítményt illetően. Hatásfok...)
Köszi!
Na és a Thomas milyen erősen szív, mondjuk egy 1400W-os ciklon technikájú, vagy 1600W hagyományos porzsákos géphez képest?
1. Parkside. Miért került az első helyre? Eddig minden Parkside cuccról csak jót hallottam, nekem is van. A másik az hogy lehet hozzá kapni szűrőt, zsákot. Igaz a zsák ára borsos, 2 ezer körül van 3 darab, de az ebay-en 4 ezer 10 db, vagy szövet zsák 8 ezer körül. Száraz-nedves váltásnál zsák ki-be, ami nem annyira praktikus ha valakinek univerzális használatra kell.
2. Einhell. A belinkelt két modell ugyanaz, csak az egyik fém, a másik műanyag tartályos. Nem lehet száraz után pl nedvesen használni, akárcsak a Parkside modellt. Csak ha kiveszed a zsákot belőle és fordítva. Ha nedveset szívsz, utána ki kell önteni, kitörölni, zsák be és mehet a száraz üzem.
3. Clatronic. Van hozzá ugyan porzsák 2100 forintért 4 darab, de a gép nem egy bajnok a tartósságot tekintve. A száraz-nedves üzeme ugyanaz mint a többieknél, zsák ki-be.
Egy dolog miatt viszont előre ugorhat a ranglistán, ha ilyen szűrőbetéttel adják:
Ezt nem kell kivenni nedves használat esetén sem, csak arra kell ügyelni hogy ne teljen meg a tartály annyira hogy elázzon. Ilyen módon használat szempontjából ez lenne a bajnok a jelöltek között. Ráadásul mosható a betét, igaz nem egyszerű, mert össze van varrva a gumi peremmel. A profi gépeken ez nincs egybe dolgozva, bilincs tartja ami szétszedhető. Hosszú távon a tisztán tartható szűrők a motort kevésbé terhelik.
Köszönöm. Legutóbbi válaszoló,köszönöm a részletes leírást! Ja és a képet is. Az Einhell-hez láttam lehet kapni olyan szűrőt, mint ami a "ciklon" technologiás gépek tartályában van (cellulóz lamellás). Az elég jól megfogja az apró port is. Valahol valaki azt írta h neki hamar eltömödik (nem írta hogyan használta). Na ezt a clatronicnál nem láttam. A kényelmi dolgok nem vonzanak.
Ami igazán fontos: Szívóteljesítmény, szűrési hatékonyság, normális fej (pl szőnyeghez,s a Clatronicé jónak tűnik)
" Az Einhell-hez láttam lehet kapni olyan szűrőt, mint ami a "ciklon" technológiás gépek tartályában van (cellulóz lamellás)."
Az benne van ezekben is amiről kérdezel. Másodlagos szűrő a neve. Azért, mert azon kívül kell egy másik szűrés, porzsák, stb. Magában használva valóban nem jó.
" Az elég jól megfogja az apró port is. Valahol valaki azt írta h neki hamar eltömődik (nem írta hogyan használta)."
Igen, ezért kell bele a zsák, mindegy hogy papír, vagy szövet, lényeg hogy a szennyeződés 90 százalékát felfogja. A maradék finom port pedig a másodlagos tartja vissza attól hogy a motor átszívja magán.
Illetve így nem tömődik el idő előtt a másodlagos szűrő, ami a motornak jelentősen megterhelő lenne.
10 zsákonként a másodlagost is érdemes tisztítani.
A képen látható megoldás az egyetlen, ahol nem kell zsákot használni, a szenny a tartályban marad, onnan üríthető.
"Az benne van ezekben is amiről kérdezel. "
Az a baj, hogy ebben én kételkedem, mert a Clatronic weboldalán egyáltalán nem látok olyan tartozékot hozzá. Sem pedig porzsákokkal kereskedő weboldalon nem látok olyant (cellulóz szűrő). Viszont az Einhellhez árusítják.
Rendes képet vagy videót meg nem láttam a termék érintett részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!