Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen NEDVES porszívótok...

Milyen NEDVES porszívótok van? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gondolkodtam egy jó porszívón. Megtetszettek ezek a vizes gépek. Nektek milyen van, vagy milyent használtatok/láttatok?

Kinéztem egy párat, ami jó áron van:

Einhell TC-VC 1812

Clatronic BS1285 (most 1 napig még 16990 Ft, de ez tényleg olyan jó lehet..?)

Einhell TH-VC 1815

Lidl Parkside PNTS 1500 A1 (ez nem tudom milyen áron van és kapható-e még, de tetszik)

Szívóteljesítmény nincs ezeknél feltüntetve, csak 1-2 gépnél (nem, a felvett villamos teljesítmény alapján nem lehet őket rangsorolni szívóteljesítményt illetően. Hatásfok...)

2016. nov. 7. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Van egy Thomas vario 16 takarítógépünk, amiek időközben elromlott a szőnyíegtistító része, ezért ezt száraz porszívózásra használjuk. Nedves szőnyegtisztításra vettünk egy használt Delton takarítógépet. Egyébként sem igazán sikeres egy papir porzsákos készüléket vizes üzemmódban használni, mert ha 1 csepp víztől ilyukad a porzsák, akkor nem működik rendeltetésszerűen és nehéz a belsejét kiszárítani. Így, hogy a két készülék különböző feladato lát el, kiváló az együttes.
2016. nov. 7. 21:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Na és a Thomas milyen erősen szív, mondjuk egy 1400W-os ciklon technikájú, vagy 1600W hagyományos porzsákos géphez képest?

2016. nov. 7. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:

1. Parkside. Miért került az első helyre? Eddig minden Parkside cuccról csak jót hallottam, nekem is van. A másik az hogy lehet hozzá kapni szűrőt, zsákot. Igaz a zsák ára borsos, 2 ezer körül van 3 darab, de az ebay-en 4 ezer 10 db, vagy szövet zsák 8 ezer körül. Száraz-nedves váltásnál zsák ki-be, ami nem annyira praktikus ha valakinek univerzális használatra kell.

2. Einhell. A belinkelt két modell ugyanaz, csak az egyik fém, a másik műanyag tartályos. Nem lehet száraz után pl nedvesen használni, akárcsak a Parkside modellt. Csak ha kiveszed a zsákot belőle és fordítva. Ha nedveset szívsz, utána ki kell önteni, kitörölni, zsák be és mehet a száraz üzem.

3. Clatronic. Van hozzá ugyan porzsák 2100 forintért 4 darab, de a gép nem egy bajnok a tartósságot tekintve. A száraz-nedves üzeme ugyanaz mint a többieknél, zsák ki-be.

Egy dolog miatt viszont előre ugorhat a ranglistán, ha ilyen szűrőbetéttel adják:

[link]

Ezt nem kell kivenni nedves használat esetén sem, csak arra kell ügyelni hogy ne teljen meg a tartály annyira hogy elázzon. Ilyen módon használat szempontjából ez lenne a bajnok a jelöltek között. Ráadásul mosható a betét, igaz nem egyszerű, mert össze van varrva a gumi peremmel. A profi gépeken ez nincs egybe dolgozva, bilincs tartja ami szétszedhető. Hosszú távon a tisztán tartható szűrők a motort kevésbé terhelik.

2016. nov. 7. 22:48
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Legutóbbi válaszoló,köszönöm a részletes leírást! Ja és a képet is. Az Einhell-hez láttam lehet kapni olyan szűrőt, mint ami a "ciklon" technologiás gépek tartályában van (cellulóz lamellás). Az elég jól megfogja az apró port is. Valahol valaki azt írta h neki hamar eltömödik (nem írta hogyan használta). Na ezt a clatronicnál nem láttam. A kényelmi dolgok nem vonzanak.

Ami igazán fontos: Szívóteljesítmény, szűrési hatékonyság, normális fej (pl szőnyeghez,s a Clatronicé jónak tűnik)

2016. nov. 9. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:

" Az Einhell-hez láttam lehet kapni olyan szűrőt, mint ami a "ciklon" technológiás gépek tartályában van (cellulóz lamellás)."

Az benne van ezekben is amiről kérdezel. Másodlagos szűrő a neve. Azért, mert azon kívül kell egy másik szűrés, porzsák, stb. Magában használva valóban nem jó.

" Az elég jól megfogja az apró port is. Valahol valaki azt írta h neki hamar eltömődik (nem írta hogyan használta)."

Igen, ezért kell bele a zsák, mindegy hogy papír, vagy szövet, lényeg hogy a szennyeződés 90 százalékát felfogja. A maradék finom port pedig a másodlagos tartja vissza attól hogy a motor átszívja magán.

Illetve így nem tömődik el idő előtt a másodlagos szűrő, ami a motornak jelentősen megterhelő lenne.

10 zsákonként a másodlagost is érdemes tisztítani.

A képen látható megoldás az egyetlen, ahol nem kell zsákot használni, a szenny a tartályban marad, onnan üríthető.

[link]

2016. nov. 9. 23:49
 6/7 A kérdező kommentje:

"Az benne van ezekben is amiről kérdezel. "

Az a baj, hogy ebben én kételkedem, mert a Clatronic weboldalán egyáltalán nem látok olyan tartozékot hozzá. Sem pedig porzsákokkal kereskedő weboldalon nem látok olyant (cellulóz szűrő). Viszont az Einhellhez árusítják.

Rendes képet vagy videót meg nem láttam a termék érintett részéről.

2016. nov. 10. 23:44
 7/7 anonim ***** válasza:
tomas bravo20 van már 8 éve. nem csalódtam benne, legközelebb is ilyet veszek. 5 év garancia van rá. lehet vele vizesen is porszívózni, tehát vízbe teszi a port, koszt, de lehet víz nélkül is. felmosni is lehet vele pvc, fotelt stb. visszaveszi a koszos vizet. 44999ft akciósan a média márkban, ingyen szállítással. ha kiömlik valami a földre, azt is felszedi. tehát sokoldalúan használható .külön tartály a tiszta víz 3,6L, és külön tartály a koszos visszaszívott víznek.
2017. febr. 26. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!