Espresso kávéfőzőmből (Orion) egyáltalán nem jön kávé. Mi lehet a baj?
Próbáltam ecettel átmosni, de nem jön át rajtam majd szétszedtem teljesen, de egyik csőben sem találtam lerakódást, vízkövet, mind átjárható. Fel is fűti magát, érezhetően melegszik.
Mi lehet a gond?
Ha ez a fajta, akkor két dolog lehet. Vagy az üzemmódváltó kerámia tárcsánál van eltömődve, vagy esetleg elfáradt a klixon, és nem forr fel a víz, mert hamarabb lekapcsol. Hasonló, bár Dyras kávéfőzővel mindkét eset előfordult. A felső szűrőt is levetted a kávétartónál? Mert ott is megáll a már feloldott vízkő.
Kávé nélkül lejön a víz?
Ez a típus:
Sajnos kávé nélkül sem jön le semmi. :(
Vízkőnek egyáltalán nem találtam nyomát, a csöveket levettem, átfújtam, úgy tűnt mindegyik átjárható, kivéve egyet, ami a legaljából jött felfelé és egy piros, kb 30x20x80 méretű dobozhoz csatlakozott. Sajnos nem igazán jöttem rá, hogy az mi lenne.
Ha víz nélkül sem jön le, akkor vagy dugulás van, vagy nem elég meleg. Hallod rotyogni a vizet belül (forr)? A biztonsági szelepnek idővel nyitnia kéne. A kávé/gözölés átváltót is megnézted? Gőzölni gőzöl? Miközben főzted át ecettel, megmozgattad az átváltó tekerőt?
Esetleg ha már úgyis szétkaptad, tehetnél fel róla képeket is, hátha az segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!