Milyen villanybojlert vegyek?
üdv, 25 m2-es kis lakásba melyik vilanybojlert érdemes megvenni?
egyedül lakom, nem kell minden nap 2 kád meleg víz, általában csak gyors tusok, meg hajmosásnál megyel egy picit több víz de nem egy niagara az sem. heti 1-2 kád max sztem.
ja és nem igényleg 90fokos forrásban lévő vizet, 50-60fok sztem már több mint elég mindenhez.
Nekünk kettőnkre 80 literes hajdu bojlerünk van, és az pont elegendő. Ha mindketten csak gyorsan letusolunk akkor 2 naponta kapcsoljuk csak fel a megszakítóját, mert állandó áramon van, és észrevettük így azért jóval kevesebb a fogyasztása.
Az Aquastic bojlerek olcsóbbak, azok is hajdu gyártmányok. Szüleimnek fél éve vettünk egy Aquastic 120 literes bojlert és dicsérik hogy jó. Az öcsém is velük él, meg néha a barátnője is átjár, de bőven elég 2 kád meleg vízre és egy alapos tusolásra. A mi 80 literesünk kettőnkre bőven elég, ha esetleg az anyós jelöltemék átjönnek 1-2 napra látogatóba akkor négyen simán lezuhanyzunk, úgy hogy 2 tusolás közt egy 20-30 percet várunk. A bojlert használtan vettem tavaly egyik munkatársamtól aki nagyobbra cserélte le, ezért feleslegessé vált neki. 2009-es gyártmány, teljes belső cserével 3 évig bírta vízkőtlenítés nélkül. Amikor ideköltöztem egy nagyon öreg 120 literes hajdu bojler volt, már közel állt ahhoz hogy kilyukadjon ezért is cseréltem le, de az a 120 literes eléggé oda volt már 2 tusolás után már egy harmadik kényelmes tusolás nem fért bele 100% osan. Igaz meg is gyűlt vele a bajom amikor szétkaptuk leszerelés előtt, 2 teli vödör vízkövet bányásztam ki belőle, plusz a fűtőszálon is volt legalább fél vödörnyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!