Stiebel eltron cns 250 se hogyan kell a hőmérséklet szabályzót 22-23 fokra beállítani, milyen érték tartományra kell állítani?
A kérdésem az volna hogy vettem egy fűtőpanelt viszont a leírásában nem volt magyar nyelv töltöttem le a netről hozzá, , igazából van rajta egy hőmérséklet szabályzó ami 1-7 fokozatig lehet állítani, csak nem tudom melyik fok melyik hőmérséklet tartomány, és igy beállítani is elég nehéz , tudnátok ebben segíteni?
mert így ha 5 - ösön van folyamatosan melegít nem kapcsol ki pedig van benne ilyen funkció ha eléri az optimális beállított értéket akkor azon tartja magát ki és be kapcsolgatásokkal.
Ez nem így van.
Nincs benne helyiségtermosztát.
Amiről te beszélsz, az a készülék fűtőteljesítményét korlátozza. Maximum állásban maximum fűtés, minimum állásban minimum fűtés, kb 4-es állásban van fél teljesítményen.
Ha a szobahőmérséklethez szeretnéd optimalizálni a működését, akkor vagy veszel egy ilyet hozzá:
Vagy valakivel megcsináltatod úgy hogy egy ilyet hozzáköt:
A vezeték nélküli azért jobb, mert a komfort érdekében az arra alkalmas helyre teheted a termosztátot, nincs vezetékelés ami összeköti a kapcsoló résszel (nekem is ilyen van, csak a kazánt kapcsolja, abba a szobába teszem ahol meleget akarok, a többiben elzárom a radiátort).
A dugaljtermosztátos azért nem praktikus, mert a dugaljak többnyire alacsonyan vannak, ahol hidegebb a levegő és ott nem ideális a helyiség hőmérsékletének mérése. Általában 150 cm magasság az általános.
Ja, meg a vezeték nélküli még olcsóbb is a dugaljashoz mérten.
De ha ez pl. egy kis helyiségbe kell, pl fürdőszoba, akkor egy sima szobatermosztát is beköthető hozzá egy fél méter vezetékkel.
Ha miskolci vagy, meg is csinálom neked.
Nem kell megbontani egyáltalán. Csak maximumra állítani a fűtést, a többit a termosztát vezérli.
Ha érdekel akkor megbeszéljük, akár vezetékes, akár vezetéknélküli megoldással megépítem neked hogy csak bele kell dugni a panel csatlakozóját és annyi fokot szabályozhatsz be vele, amennyi a komfortérzetednek megfelelő.
A termosztáton ráadásul vannak napi programok, ahol bapszakokra bontva eltérő értékeket lehet megadni. Pl éjszaka 23 fok, délelőtt 19, délután 21, stb, ez egyénre szabható különböző időpontok megadásával.
Nézd meg a videókat:
https://www.youtube.com/watch?v=P2pqr0uhbcE&index=1&list=PLV..
Normál esetben az eredeti működés szerint maxra tekerve folyton megy. Ezért kell egy termosztát ami a helyiség hőmérsékletének függvényében kapcsolja.
Amúgy a készülék nem tudja hogy a helyiség hány fokos.
Csak azt hogy a rajta lévő beállítás segítségével hány százalékos intenzitással fűtsön amíg be van kapcsolva.
De nem függ a helyiség hőmérsékletétől.
Lehet hogy már meleg van és akkor is fűt ha feltekered, illetve kis fokozaton hiába van hideg, akkor is ki fog kapcsolni időnként.
A villanyóra forgás pedig attól függ, hogy milyen hideg van és te mennyire szeretnéd felmelegíteni.
Nyilván nagy hidegben nagy meleget csinálni több fogyasztással jár, akárhogy is szeretnél spórolni.
Szia felhivtam céget és azt mondja hogy ez a termosztát nem bírja el a fűtőpanelemet mert túl nagy
nekem 2500wattos ami van 10,8 amper már meg haladja a meg adott 6 amperes értéket .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!