Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A mosógép sokszor nem egyenlet...

A mosógép sokszor nem egyenletesen centrifugál, hanem mintha gyorsulna-lassulna-gyorsulna-lassulna, ez gond?

Figyelt kérdés

Egyértelműen kb. 2 hónapja csinálja csak.

Vannak hibái, a család véleménye, hogy amíg megy, használjuk.

2016. aug. 21. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbb mosógép nem egyenletesen centrifugál. Nem csak most vetted észre? Hány éves gép? Elöl- vagy felültöltős? Én 2 hónapja vettem, és az is gyorsul, lassul. Először csak lassan forog, hogy nagyjából eligazítsa, kiegyenlítse a súlyt, utána kb. 40%-on megpörgeti, hogy a nagyja víz kimenjen, ezáltal kb. fele súlyt elveszíti, utána megint lassan elosztja, aztán ha minden oké, akkor maximumra kapcsol. Ez azért van, mert ha rögtön maxon pörgetné, akkor nagyon rázkódna, és elpattogna a helyéről, vagy kiszakadna az üst.
2016. aug. 21. 21:09
 2/7 A kérdező kommentje:

11 éves gép.

Persze, ezt is csinálja.

Azután felpörög és centrifugálna normálisan, van az egyesek szerint űrhajóra, mások szerint tuningolt versenyautóra hasonlító hang. Ez kb. 11 éven át egyenletes volt. Most mintha "hullámozna" közben. Nem mindig.

És általában a közbenső centrifugálásoknál.

2016. aug. 21. 21:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy a csapágy kezdi megadni magát. Én is azt tudom javasolni, hogy nyúzd, amíg működik, aztán csere.
2016. aug. 21. 21:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát ezt már szerelő is közölte. :/ Mindkettőt. :D A csapágyat is, és hogy nyúzzuk is.

Túlterhelődik a motor és a "lassítás" egy védelem benne?

2016. aug. 21. 21:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja, ő más miatt volt kint, a lassulás-gyorsulás azóta van. Azért nem ő lett megkérdezve, hanem itt most ti.
2016. aug. 21. 21:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem védelem a lassítás, csak valami szorul, ezért nem tud a motor egyenletes fordulaton pörögni. Nekem a vége felé már olyan hangos volt, hogy az egész ház dübörgött és remegett tőle. Félelmetes volt.

11 éves, úgyhogy nem is lenne csoda, hogy elromlik. A maiakat meg már 4-5 évente cserélni kell.

2016. aug. 21. 21:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát ez le fog égni tippem szerint. Ez van. :/
2016. aug. 21. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!