Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A Bojler anód miből van?...

A Bojler anód miből van? Beoldódik ez a vízbe? Mivel lehet helyettesíteni?

Figyelt kérdés
Most szedtem szét a bojlert, és alig van már anód benne.

2016. aug. 16. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztart..

...aktív anód, ami többnyire egy magnézium ötvözet rúd. A magnézium kevésbé nemes anyag, mint a vas, ezáltal ő korrodál, fogy, és nem pedig a vele egy víztérben lévő acéltartály. Szerepe tehát jelentős a korrózióvédelemben, megújítása, cseréje ezért fontos.

2016. aug. 16. 21:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Azért érdekelne, hogy ennek az aktív anódnak köze van e a villamossághoz, nevezetesen a 220 V-hoz, vagy csak azért aktív anód, mert ez elsődlegesen leköti a víznek azon összetevőit, amik a korrózióért felelnek. Ha meg nincs köze a feszejhez, akkor miért a villamossági boltban árusítják? Csak azért, mert a boyler is ott kapható?
2016. aug. 17. 13:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Annyit tudok segíteni, hogy a bojler testre van ráerősítve, és azon keresztül is földel a bojler..

Szóval a fűtőszál kapja a fázist, és a bojlertesten földel.

Viszont engem is érdekelne milyen "ötvözet" ez, aluminium magnézium, vagy simán magnézium vas. Nem kaptam hasonlót se a bojlerhez uh most egy sokka nagyobbat tákoltam bele...

Max tovább tart, ha egyáltalán nem lett az egész zárlatos, majd kiderül.

2016. aug. 17. 17:53
 4/7 homo ludensz ***** válasza:

Régen a jó öreg Hajdú-ba sokszor cseréltem és mivel 80 literes volt néha olyat kaptam amiből le kellett vágni mert hosszú volt. Elkönyveltem hogy alu. ötvözet és ha jó volt még a tartószár rácsavartam de mindig kicseréltem a tömítést

ott ahol a zárófedélbe a tartószár be van tekerve.Utána csak rácsatlakozott a sárga-zöld drót és készen is voltunk.

2016. aug. 18. 09:25
 5/7 A kérdező kommentje:
2 napja működik a dolog, nincs gond, és megszűnt a hallható víz suhogás felfűtés közben..
2016. aug. 20. 13:02
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem cseréltem tömítést, kikentem szaniter szilikonnal, és jól meghúztam a kifesztőpánt csavarját. Aztán szárazon levegő nyomáspróbáztam szappanhabbal, mint a bicikli belsőknél :D

Nem csöpög sehol, uh minden jó eddig.

2016. aug. 20. 13:04
 7/7 homo ludensz ***** válasza:

Van kompresszorod a levegőpróbához? Mennyivel nyomattad meg?

6 évig dolgoztam A Budapesti Vegyipari Gépgyárban de ott is csak végső esetben használtunk levegő nyomáspróbát.Veszélyes mutatvány de néha a meós kifejezetten azt kérte.

Volt hogy folyadékékkal próbáltunk le egy zárt hegesztett alkatrészt 400 atm.! nyomással. Ott a mi brigádunk óriási ipari kazánokhoz gyártott bojlereket,de a háziak csak a nevükben azok. Igazából szabad kifolyású forróvíztárolók.

2016. aug. 21. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!