A Bojler anód miből van? Beoldódik ez a vízbe? Mivel lehet helyettesíteni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztart..
...aktív anód, ami többnyire egy magnézium ötvözet rúd. A magnézium kevésbé nemes anyag, mint a vas, ezáltal ő korrodál, fogy, és nem pedig a vele egy víztérben lévő acéltartály. Szerepe tehát jelentős a korrózióvédelemben, megújítása, cseréje ezért fontos.
Annyit tudok segíteni, hogy a bojler testre van ráerősítve, és azon keresztül is földel a bojler..
Szóval a fűtőszál kapja a fázist, és a bojlertesten földel.
Viszont engem is érdekelne milyen "ötvözet" ez, aluminium magnézium, vagy simán magnézium vas. Nem kaptam hasonlót se a bojlerhez uh most egy sokka nagyobbat tákoltam bele...
Max tovább tart, ha egyáltalán nem lett az egész zárlatos, majd kiderül.
Régen a jó öreg Hajdú-ba sokszor cseréltem és mivel 80 literes volt néha olyat kaptam amiből le kellett vágni mert hosszú volt. Elkönyveltem hogy alu. ötvözet és ha jó volt még a tartószár rácsavartam de mindig kicseréltem a tömítést
ott ahol a zárófedélbe a tartószár be van tekerve.Utána csak rácsatlakozott a sárga-zöld drót és készen is voltunk.
Nem cseréltem tömítést, kikentem szaniter szilikonnal, és jól meghúztam a kifesztőpánt csavarját. Aztán szárazon levegő nyomáspróbáztam szappanhabbal, mint a bicikli belsőknél :D
Nem csöpög sehol, uh minden jó eddig.
Van kompresszorod a levegőpróbához? Mennyivel nyomattad meg?
6 évig dolgoztam A Budapesti Vegyipari Gépgyárban de ott is csak végső esetben használtunk levegő nyomáspróbát.Veszélyes mutatvány de néha a meós kifejezetten azt kérte.
Volt hogy folyadékékkal próbáltunk le egy zárt hegesztett alkatrészt 400 atm.! nyomással. Ott a mi brigádunk óriási ipari kazánokhoz gyártott bojlereket,de a háziak csak a nevükben azok. Igazából szabad kifolyású forróvíztárolók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!