Ventilátor nem indul, mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
Eddig tökéletesen ment, ma bekapcsolva csak zúg, megforgatni sem lehet.
Viszont ha kikapcsolom lehet pörgetni könnyen, mikor benyomom mintha valami elektromágnessé alakulna úgy megfogja a tengelyt meg se moccan. Nem értek hozzá milyen motorja van ez egy sima natúr tescós álló ventilátor.
#villanymotor hiba #megszorult villanymotor
2016. aug. 12. 01:29
1/7 anonim válasza:
A fokozatkapcsoló hibája lehet így az elmondásod alapján. Próbáld kapcsolgatni más sebességgel.
2/7 A kérdező kommentje:
3 fokozat van rajta, végignyomtam mindet. Az az érdekes, hogy ha kikapcsolom könnyen meg tudom forgatni, de ha benyomom beáll annyira, hogy nem bírom megmozdítani.Elég sokat ment mostanában, néha hallottam, hogy lelassul aztán vissza felpörög de nem állt le, amíg ki nem kapcsoltam és újra be.
2016. aug. 12. 01:54
3/7 anonim válasza:
Próbáld meg megpörgetni és miközben forog bekapcsolni.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem sikerül mert mikor áramot kap egyből leblokkolja. Féknek is elmehetne lehet szabadalmaztatom.
2016. aug. 12. 09:06
6/7 anonim válasza:
Kikopott a csapágya, és az áram mágneses tere az állórészhez szorítja a forgórészt. Ha meg kikapcsolod, akkor nincs mágneses tér.. Nézd meg, mennyire kotyog a forgórész. Gondolom, már kézzel is lehet érzékelni
7/7 A kérdező kommentje:
A csapágyas része elég stabil, középen tartja a tengelyt, nem kopott, nem tud az állórészhez szorulni. .Az elején mikor bekapcsolom nagyon nehezen tudom forgatni aztán idő múlva egyre nehezebben majd nem is lehet mozdítani.
2016. aug. 14. 08:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!