Lehet egy régi hűtőből légkondit csinálni?
Megoldható, de annyi pénzből mindegy ha veszel egy mobil klímát.
Jó irányba indultál el, mivel a hűtő ugyanaz a rendszer mint egy klíma. Igazából a nagyon összetákolt változat (láttam már olyat), hogy a hűtőt az udvarra (esetedben erkélyre) tenni, majd 2 csövön keresztül keringetni benne a ház levegőjét. A termelt hőt a hűtő hátulján a hőcserélő a szabadba vezeti, így azzal nem lesz probléma.
A másik, ami nem annyira egyszerű, hogy a hűtőből kiszeded a kompresszort, a szelepeket, csak a hőcserélőket, azaz a "csövezést" hagyod benne (a falában és a hátulján). Ezután csinálsz új, a célnak megfelelő hőcserélőket (kültéri, beltéri), majd az általad összedobott rendszer légtelenítteted, és feltölteted, de ez nem olcsó mulatság, és nem is egyszerű megcsinálni, még akkor sem ha így nagyon egyszerűen hangzik.
Továbbá nem tudom milyen hűtő, de nem igazán vagyok benne biztos, hogy a teljesítménye elég egy szoba lehűtéséhez.
Lehet, de semmi értelme.
Egy lakás hőmérsékletét befolyásolni bíró klíma teljesítménye kb 2 ezer watt.
A hűtő kb 100-150W.
Szerinted mire lenne elég?
A hűtő fala jól hőszigetelt. a lakásé nem.
Észre sem vennéd hogy működik.
Írtam, hogy nem tudom milyen hűtő.
Egy nagyobb ipari hűtőbox kompresszora már szerintem van 1KW. Akár több is.
Persze...egy sima otthoni hűtő sosem fog egy szobát lehűteni, főként nem egy egész lakást, de van az a hűtő, ami már igen.
Lett valami a projektből?
Azért azt számításba kell venni hogy a klíma sem 0-24 eszi a 2kw-ot.
Meg az a max teljesítmény, szinten tartáshoz negyed annyi is elég.
Egy 100wos hűtő kompresszor nem ér sokat, de ha megy egyfolytában pár nap alatt kellemes időt tud csinálni.
Illetve elvonja a párát, amivel csökkenti a hőérzetet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!