Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hallottatok olyanról hogy ha...

Hallottatok olyanról hogy ha klímával fűt vagy hűt az ember akkor az áramszámla 60%-át kell csak fizetni?

Figyelt kérdés

Tavaly szerelték nálam a klímát és akkor mondta a szerelő hogy ha klímával fűtünk a villanyszámla 60%-át kell csak fizetni. Én tavaly erre rá is kerestem és megtaláltam hűtésre és fűtésre is.

Azóta nem foglalkoztam vele, most lett ismét aktuális. Ti tudtok ilyenről?

Ha igen hol tudnák utána olvasni? Már 1 órája keresgélek, most nincs meg.

Köszi előre is.

2016. júl. 5. 20:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A tarifa célja, hogy a hőszivattyúk és a napenergiából és egyéb megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén, a hőellátást biztosító berendezések üzemeltetését közvetlenül szolgáló készülékek (pl. keringető szivattyúk, kompresszorok, automatikák) villamosenergia-fogyasztását egy kedvezőbb árú tarifán lehessen elszámolni a fűtési szezonban. A rendelet szerint ez a kedvező ár a mindenkori „B tarifánál” (vezérelt tarifa, éjszakai áram) nem lehet magasabb.
2016. júl. 8. 10:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Talán mert a klíma szó elő se fordul a leírásban, ellentétben a megújuló energiaforrásokkal, ami viszont igen.
2016. júl. 8. 11:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Talán nézzetek utána egy kicsit a klíma működési elvének, ugyanis az is egy hőszivattyú. Így erre is lehet H-tarifát igényelni.
2016. júl. 8. 12:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Látom még mindig nem olvastad el elég figyelmesen :-)

A kiszoláló berendezések villanyáramára van a H tarifa, ki is hangsúlyozza.

Tehát ha van egy napkollektor rendszered, az be kell keringetni egy pufferba, na annak a szivattyúira és mágnesszelepeire lehet például kérni.

2016. júl. 8. 15:34
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg igazad van, ilyet is írnak!

A fentiek alapján elmondható, hogy minden olyan klímaberendezésre igényelhető “H” tarifa, aminek a COP értéke meghaladja a 3 -as értéket ! Az átmeneti időszakban egyértelműen megéri használni a fűteni képes légkondicionálókat, hiszen ezzel energiát és pénzt spórol meg! Így klímaberendezésével akár 1/2 – 1 óra alatt eléri otthonában a megfelelő hőmérsékletet, anélkül hogy bekapcsolta volna a fűtést!

2016. júl. 8. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!