Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért ilyen nagy a villanyszám...

Miért ilyen nagy a villanyszámlánk?

Figyelt kérdés
Normális család vagyunk, nem túl nagy ház, stb. Pár hónapja anyu panaszkodott, hogy magas a villanyszámlánk (~26000 Ft), és hogy biztos a számítógép miatt van. Egy pár hónapig talán rendeződött, mert nem panaszkodott. Most viszont ismét úgy nyitott be, hogy 26 ezer a számla :S . Lehet, hogy igaza van, mert az utóbbi időben tényleg többet gépezek, viszont nem megy egész nap, kb. 4-5 órát egy nap. Hétvégén többet, de akkor sincs 6-7-nél több. Tényleg ilyen sokat fogyaszt a gép??!! Nem akarom elhinni. Átlag gép, kb 3 éves, 32"es LCD monitor (úgy hallottam az többet fogyaszt). Szóval a gép miatt ilyen nagy a számlánk? Mit csináljak? (Tudom, túrázzak kockulás helyett :P ) Előre is köszönöm!
2010. ápr. 14. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség hogy a géptől van. Nekünk nyáron megy a klíma majdnem egész nap a gép egész nap ki sem kapcsolom mert felesleges, a mosógép mosogatógép megy és 8000-10000Ft ot fizetünk. 22"-osmonitorom van és kevés mindennel beéri. Van 106 cm-es lcd tévénk az is be van kapcsolva kb 2 órát naponta. Valaki nem lopja azt az áramot?

32 " lcd monitor az nem túl nagy hallod? :D nem 22-t akartál írni, mert az be sem fér sehova

2010. ápr. 14. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Napi 4-5 óra működéssel havi szinte 2-3000 Ft az áram fogyasztása maximum, biztos hogy nem emiatt ilyen nagy a számlátok.
2010. ápr. 14. 17:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ismerem a szitut, mikor anyuka a számítógépre fogja a nagy villanyszámlát, én ilyenkor megkérdezem tőle, hogy tudja-e mi mennyit fogyaszt? (villamosmérnök vagyok :D )

Ilyenkor általában nincs kedve tovább kötekedni..:)

2010. ápr. 14. 19:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

én is az vagyok. szerintem kezdj el számolni!

nézegesd meg a készülékeid hátoldalán, vagy a gépedben levő tápegységet, add össze, oszd ezerrel, szorozd 1-el (ez 1*1, így órában kapod az eredményt) így kijön végeredménynek a bűvös KilóWattÓra (kWh) (ami egy munkavégzés, akár Joule-ban is számolhatod)

így WORST CASE esetben ennyit fogyasztasz. óránként.

átlagos esetben add a monitor teljesítményhez a gép tápjáról leolvasott teljesítmény felét, oszd ezerrel és szorozd eggyel. kb ennyi munkát végzel, amikor netezel.

a továbbiakban szorzod a hónapban összes működési óraszámmal, és a nappali áram díjával (Ft/kWh)

2010. ápr. 14. 23:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez megnyugtatott. Igazából tényleg 19"os monitorom van, nem tudom, honnan jött ez a 32. De akkor nem vágom. Van 2 TV-nk, egy mosógép, egy hűtő, két fagyasztó, a PC, a bojler, meg a világítás. Amivel tudunk spórolunk, és mégis...
2010. ápr. 15. 15:04
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én tettesként a vill.dojlert és a 2 fagyasztót gyanusítanám elsősorban.Esetleg még a vasaló ami képbe kerülhet.Ezek társtettesként csodákra képesek.(kárunkra)
2010. ápr. 15. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én vill.szerelő vagyok, szerintem a két fagyasztó+a bojler a hunyó, és a mosógép is okozhat meglepetést mert elég nagy teljesítményű fűtőszál van benne ! És nyugodj meg a géped csak a töredékét fogyasztja az előbb felsoroltaknak !
2010. ápr. 15. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Viszont lehet a villanyóra is rossz, lehet az is hogy pontatlanul mér,sok helyen előfordult már, csak az a bibi hogy nem tudot házilag pontosan letesztelni.Az émász meg nem biztos hogy elismeri.
2010. ápr. 16. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!