Miért ilyen nagy a villanyszámlánk?
Ez hülyeség hogy a géptől van. Nekünk nyáron megy a klíma majdnem egész nap a gép egész nap ki sem kapcsolom mert felesleges, a mosógép mosogatógép megy és 8000-10000Ft ot fizetünk. 22"-osmonitorom van és kevés mindennel beéri. Van 106 cm-es lcd tévénk az is be van kapcsolva kb 2 órát naponta. Valaki nem lopja azt az áramot?
32 " lcd monitor az nem túl nagy hallod? :D nem 22-t akartál írni, mert az be sem fér sehova
Ismerem a szitut, mikor anyuka a számítógépre fogja a nagy villanyszámlát, én ilyenkor megkérdezem tőle, hogy tudja-e mi mennyit fogyaszt? (villamosmérnök vagyok :D )
Ilyenkor általában nincs kedve tovább kötekedni..:)
én is az vagyok. szerintem kezdj el számolni!
nézegesd meg a készülékeid hátoldalán, vagy a gépedben levő tápegységet, add össze, oszd ezerrel, szorozd 1-el (ez 1*1, így órában kapod az eredményt) így kijön végeredménynek a bűvös KilóWattÓra (kWh) (ami egy munkavégzés, akár Joule-ban is számolhatod)
így WORST CASE esetben ennyit fogyasztasz. óránként.
átlagos esetben add a monitor teljesítményhez a gép tápjáról leolvasott teljesítmény felét, oszd ezerrel és szorozd eggyel. kb ennyi munkát végzel, amikor netezel.
a továbbiakban szorzod a hónapban összes működési óraszámmal, és a nappali áram díjával (Ft/kWh)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!