Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » 10 évvel ezelőtt tartósabbak...

10 évvel ezelőtt tartósabbak voltak a mosógépek, mint most?

Figyelt kérdés

A miénknek már van hibája, ezért elkezdtem utánaolvasgatni, és arra jutottam, hogy habár már 10 éve is kőkeményen a fogyasztói szemlélet uralkodott már, az akkori gépek még kibírták 10 évig, a mostaniak csak 4-6 évig.

Így van ez valóban? :(

2016. júl. 3. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
A mostaniakat nem tudom. de az enyém 15 éves és még tökéletes.
2016. júl. 3. 21:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem csak a gyártók tehetnek róla. 10 éve is még jóval drágább volt egy mosógép, mint ma. 50.000-ért már kapok mosógépet. Nem lehet elvárni, hogy ennyi pénzért tartós gépet kapjak. Beko, whirlpool, indesit, fagor. Egyik sem olyan márka, amire hosszútávon fogadnék. De legalább olcsó. Ha a tartósság számít, akkor pl ott a miele, vagy a siemens. Persze ennek meg is kérik az árát. És az az igazság, hogy ha egy 50.000-es gép kibír 5 évet, akkor arra igazán kár panaszkodni.
2016. júl. 4. 08:39
 3/6 A kérdező kommentje:

Mondjuk ez is igaz.

Én LG párti vagyok, igaz nem csúcskategória, de középkategória. Bár erről is régebben jókat lehetett olvasni, mostmár vegyes. :/

2016. júl. 4. 09:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Sajnos így van. Én örültem volna a 4-6 évnek, de három éves korára használhatatlanná vált a mosógépünk. A gyártók is nagyon szemetek lettek olyan szempontból, hogy direkt olyan megoldásokat alkalmaznak, hogy ne legyen javítható a gép, vagy csak olyan drágán, hogy ne vállalja be a vevő.
2016. júl. 6. 14:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekünk már tizenéve is pár év alatt csapágyas lett és megrepedt a dobja az Indesit mosógépünknek,előtte az NDK mosógépünk sokkal tovább bírta úgyhogy csalódás volt a nyugati technika...
2016. júl. 6. 20:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést már 20 évvel ezelőtt is sokszor hallottam!

Whirlpool mosógépet vettünk, a nejem barátnőjének szintén azt ajánlottuk. Neki 5 év után ment tönkre, mi 18 évig gyűrtük, mindenhol 3 gyerek mellett! A mosogatógépünk 12 éves, a 34 literes mikrónk 18 éves, mindkettő Whirlpool. Bár utóbbi most volt először javítva, mindkét eszköz tökéletesen végzi a dolgát. A 1,5 éves mosógépünk vásárlásakor szintén maradtunk ennél a márkánál.

Mindegyik gép közel volt az akkori csúcskategóriájukhoz, de attól eggyel kisebb típust vásároltunk. Nagyon megérte!

2016. aug. 1. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!