Egészségre veszélyes, hogy nem tisztíttattam ki idén a klímát?
Nem valószínű. De ha picit is kellemetlen szagot érzel belőle kijönni, akkor már tisztíttatni kell.
Én mikor még régen buszoztam volt olyan busz amire felszálltam és mintha egy régi pincébe mentem volna le olyan pinceszag meg penészszag áramlott az egész buszba. Na, az nem volt takarítva jó ideje....
Üdv!
Domestos, Florasept némi vízzel hígítva, vagy hypo, ki miben hisz. Ehhez kell egy szórófejes edény is.
A beltéri burkolatát felnyitod, majd kiszeded a szűrőket. A papír és szén kivételével, mindegyiket kimoshatod szappannal és folyó vízzel. A beltéri lamelláit bőségesen befújod a fenti vegyszerek valamelyikével. Majd a csepptálcába addig öntesz a léből, amíg kint nem kezd el folyni. Ezután lehet a beltérit összerakni.
Üdv.
"Domestos, Florasept némi vízzel hígítva, vagy hypo, ki miben hisz."
Egyszer, -talán kétszer- kibírja, ha GYORSAN és NAGYON alaposan kiöblíted belőle, de egyébként szétbassza a hőcserélőt. Nem véletlenül árulnak a klímák tisztítására és fertőtlenítésére külön tisztítószereket.
Tegyél ecetbe egy rézkilincset 1-2 órára aztán nézd meg a felületét, erősen porózus lesz.
A tisztítatlan klíma készülék többféle veszélyt is rejthet, a porlerakódások szilikózist, porallergiát válthatnak ki, az elszaporodó gombák és baktériumok fertőző betegségeket, komolyabb légúti megbetegedést okozhatnak. (allergia, asztma, legionellózis, A típusos tüdőgyulladást okozhat.
véleményem szerint jobb szakemberre bízni
pl: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!