Miért olvad meg a fagyi a fagyasztóban, amikor minden más pl. víz "csonttá" fagy?
A fagylalt olvadáspontja alacsonyabb mint a vízé.
Következésképp nincs elég hideg a fagyasztódban.
A fagyasztó üzemi hőfoka -18 fok alatt kellene, hogy legyen. Persze csak akkor, ha nem nyitogatják félóránként. Ezen a hőfokon mindenféle fagyinak csonttá kell fagynia. Feltéve, hogy van rá elég ideje.
Adott idő alatt a víz sokkal gyorsabban megfagy mint a fagylalt, mivel sokkal kisebb az egységnyi tömege, és a hőkapacitása.
Tehát ebből kiindulva a fagylalt több energiát tárol mint a víz. Remélem érthető voltam.
Magyarul a fagyit tovább kell a fagyasztóban tartani hogy megfagyjon, mint a vizet.
"Nincs valami kapcsoló vagy hasonló a fagyasztóhoz?"
Mármint mire gondolsz? Egy varázsgomb, amit ha elromlik a készülék akkor csak megnyomsz és megjavul?
Azt sem közölted milyen készüléked van. De varázsgomb nincs egyiken se szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!