Egy átlagos villanysütő fűtőszálai milyen hőmérsékletűek?
A felső, amit látok ugye, nem izzik vörösen (a grill még sosem volt használva).
Jelentősége nincsen.
Az érdekelt, hogy a felsőnek van-e jelentős sugárzó hője.
Volt közöm életem során a hőátadás módjaihoz, úgy tudom, ha aránylag kis felületű dolog jóval melegebb, mint a környezete, akkor nem csak a körülötte levő levegőt melegíti, hanem hősugárzás által a közel levő tárgyakat is, közvetlenül.
Az érdekel, hogy nem grill üzemmód használata során van-e sugárzó hő.
Bocsánat, ha tele van hibákkal, amit leírtam, kérlek, ha konyhanyelven érthető, akkor nézzétek el.
"Az érdekel, hogy nem grill üzemmód használata során van-e sugárzó hő."
Infra sugarakkal melegít.
Kedves kérdező, kevered a szezont a fazonnal.
A hő keletkezési módja és a terjedése két külön dolog.
Egy radiátortól egy méterre nem nagyon érzünk semmit, a radiátor a levegő molekuláit melegíti fel.
Egy forró vaskályhától egy méterre állva kellemesen melegít és vigyázni kell a holmikra is, mert nemcsak a levegőt melegíti, hanem sugárzással közvetlenül a tárgyat is.
Na az érdekel a villanysütőnél is, hogyan aránylik a kettő.
Ha értenék hozzá és _amúgy_ jobban érdekelne, akkor nem kellene itt megkérdeznem. Vagy tudnám, vagy utánanéznék és érteném is a szakmai szöveget, amit találni lehetne....
"Egy radiátortól egy méterre nem nagyon érzünk semmit"
Hány fokos egy radiátor?
"Egy forró vaskályhától egy méterre állva kellemesen melegít "
Hány fokos egy forró vaskályha?
"Na az érdekel a villanysütőnél is, hogyan aránylik a kettő."
Ugyanígy aránylik.
"Ha értenék hozzá és _amúgy_ jobban érdekelne, akkor nem kellene itt megkérdeznem. Vagy tudnám, vagy utánanéznék és érteném is a szakmai szöveget, amit találni lehetne...."
Ezért próbálunk rávezetni.
De úgy látom jobban bízol magadban mint a válaszainkban.
"
"Egy radiátortól egy méterre nem nagyon érzünk semmit"
Hány fokos egy radiátor?
"Egy forró vaskályhától egy méterre állva kellemesen melegít "
Hány fokos egy forró vaskályha?
"
Pont ez az, hogy úgy tudom, hogy ha a környezeténél jóval forróbb valami, akkor a három hőátadási mód közül fellép a közvetlen hőátadás is.
Engem minden technika érdekel egészen addig, amíg nem egyenletekkel írják le és nem szakszavakkal, hanem konyhanyelven. Ha ennyire se érdekelne, nem kérdeznék, csak használnám. Ha meg alaposan érdekelne, egyáltalán nem kizárt, hogy villamosmérnök vagy gépészmérnök lennék.
Fárasztó, de ez van.
Mindegy...
Ne bonyolítsd.
Ha meleg akkor van infra és van meleg levegő is.
Nem meleg akkor egyik sincs.
Ennyit kell tudnod a sütőről.
Ha meg nem elég ennyi, mehetsz mérnöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!