Hegesztő trafó miért nem hegeszt?
Figyelt kérdés
Van egy Román gyártmányú hegesztő trafó. Nem tudok róla semmit. Csak azt, hogy működni mindene működik, csak éppen nem hegeszt. köpköd, ragad a pálca. Több fajta pálcával ki volt próbálva, de semmi. Valaki tudna ötletet adni? Idióta kommentekre nem vagyok kíváncsi2016. jún. 14. 16:03
11/17 A kérdező kommentje:
10/10. Mint fentebb írtam, fel van teljesen csavarva az áramerősség
2016. jún. 17. 06:29
12/17 Szirty válasza:
És tudsz (akarsz) a felvetett kérdések alapján további információkkal szolgálni?
13/17 A kérdező kommentje:
Sajna nem. Ennyi minden. Max ha még ez segít: van egy tekerő rajta, amire az van írva, hogy 0, 30, 40, 50. Az 50-esen a legerősebb. A 0-án semmit nem csinál. Gondolom akkor az lenne az üresjárat.
2016. jún. 17. 17:05
14/17 Szirty válasza:
Tehát nem igazán fogjuk megtudni, hogy ki a készülék gyártója, mi a típusa, hogy inverteres vagy hagyományos transzformátoros-e.
Ok. Nem erőltetem...
16/17 anonim válasza:
Mivel trafós, csak rutilos elektródákat használhatsz, hozzá, bázikusát nem. Azért azt is jó lenne megnézni hogy milyet raktál bele!
Aztán mérd meg az üresjárati feszültségét, mert az is sokat elárul. A gyenge minőségű trafósaknak csak 40 volt körül van az üresjárati feszültsége. Azzal igen nehezen fogsz ívet. Másik kérdés hogy mennyire esik le, ha nagyon leesik, csak taknyol.
Egy jó inverteres üresben 90 voltot is lead, azért olyan könnyű vele ívet fogni.
17/17 A kérdező kommentje:
Csak rutilos elektródával használtam.
2016. jún. 19. 14:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!