A mosógépbe miért nem a meleg víz folyik? Sokkal logikusabb lenne.
"A csapból meg édes mindegy milyen jön, folyhat egész nap..."
Gondolom a vízszámlát, rezsit nem te fizeted. Amit írsz, az nettó pazarlás ugyanis. A csapba se csak úgy terem a melegvíz, valamilyen energiából azt is fel kell melegíteni, azon meg ne aggódj, hogy ennek a költségét (meg még többet is) ki is fizettetik a fogyasztóval.
A mosógépes kérdésre meg megírták már a választ, azért van a hidegre kötve, mert az kell neki. A 30-40 fokos mosási programokhoz kicsit nyűgös játék lenne a 60 fokos melegvizet visszahűteni, ráadásul azt a néhány litert, ami a mosógépnek melegvízből kell, jóval gazdaságosabban melegíti fel magának egy fűtőszállal.
# 11, Dehogy én fizetem. A lakáshoz ingyen adták a vízhasználatot és minden egyebet korlátlan mennyiségben. Majd megadom az ingatlaniroda elérhetőségét. Arra értettem, hogy nem fogy el a víz, nem a rezsivel lenne gond, de nyilván nem fogom bepárásítani az egész fürdőszobát.
Írta valaki, hogy vannak mosógépek melyik hideg és meleg vízzel is dolgoznak. Egy 60, 90fokos mosásnál még mindig logikusabb ha egyenesen a meleg folyik bele és nem kell felmelegítenie a gépnek. Az egyszerűbb gépeknek ez bonyolultabb. Felfogtam.
Mert gázüzemű átfolyásos melegítőnél szerintem fizikai képtelenség lenne körülbelül"
Dehogy lehetetlen
Egy T elágazót kötöttem a Héviz átfolyós bojler kifolyó melegvíz ágába és amikor indult a víz a m.gépbe, begyújtott a bojler. Ilyenkor lejebb vettem a lángot ha szükséges volt alacsonyabb hőmérséklet
Egy a hátrány. Ahogy valaki irta hogy öblitéshez tényleg jobb a hideg víz. Erröl olvastam valami hozzáértő leírást hogy miért/nem a spórolás miatt/
Ez az ötlet már nagyon régen felmerült másokban is.
Volt ennek már jó régen is gyakorlati megvalósulása pl. a Hajdu Energomat automata mosógépek idejében. Külön hideg- és meleg víz csatlakozás volt a gépen.
Az volt benne a fantázia, hogy ugyan a villany boiler is meg a mosógép vízmelegítője is elektromos áramot használ a víz melegítéséhez, viszont boiler un. vezérelt (régebben éjszakai) áramról megy, ami lényegesen olcsóbb mint a normál mérésű villanyáram.
Így csökkent némileg a mosáshoz társuló villanyszámla díja.
"Volt ennek már jó régen is gyakorlati megvalósulása pl. a Hajdu Energomat automata mosógépek idejében. Külön hideg- és meleg víz csatlakozás volt a gépen."
Ez volt a Hajdú Energomat Thermal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!