Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Létezik kültéri egység nélküli...

Létezik kültéri egység nélküli, falra szerelhető klímaberendezés?

Figyelt kérdés

Nehezen kibírható a nyári hőség és szeretnék venni egy légkondicionálót. Viszont azt hallottam, hogy ezekhez kell valami kültéri egység, ám ezzel van egy aprócska probléma, mégpedig az, hogy a házat műemléknek nyilvánították, ezáltal kívülre semmit nem szerelhetünk fel. Ventilátor sajnos semmit nem ér, nem lesz tőle jobb idő a szobában, ráadásul még az ember szemét is irritálja az állandó erős 'fuvallat'.

A lakás elrendezése miatt mindenképp egy olyan légkondi lenne jó ami falra szerelhető, ugyanakkor nyilván nem kell hozzá kívülre semmit sem felszerelni, tehát a benti levegőt forgatja, azt hűti.

Létezik ilyen egyáltalán? Persze ne valami noname legyen, hanem lehetőleg márkás, megbízható, például LG, Orion, azt hiszem a Samsung is gyárt ilyeneket... Ha létezik, drágább a kültéri egységgel rendelkező társainál?

Ha tudna valaki linkelni 1-2-t ilyenből, vagy esetleg ha van valami összefoglaló név az ilyenekre és azt leírja, nekem az is jó.

Köszönöm előre!

2016. jún. 6. 09:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az ablak alsó része levehető? Mert ha igen, akkor annak a helyére lehetne csinálni egy lemezből, plexiből, falapból, stb.. egy takaró lemezt, amibe már eleve ki van képezve a mobilklíma kivezető nyílása. Így nem sérülne semmi és a klímaszezon után, egyszerűen visszahelyezhető az eredeti ablak.
2016. jún. 10. 08:49
 12/15 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy átmenetileg sem vehetjük le az ablakot, így sajnos ez a lehetőség is kiesett :/

Jobban járok szerintem, ha elköltözök egy saját tulajdonú lakásba, vagy házba, úgyis kinőttem már ezt a lakást :D Aztán azzal meg már azt csinálok, amit akarok.

Azért köszönöm mindenkinek a segítséget, de sajnos nincs olyan megoldás, ami kedvező lenne ár és megvalósíthatóság szempontjából.

2016. jún. 10. 12:12
 13/15 anonim válasza:
[link] Ők bármiben és szinte bármikor szívesen segítenek és igen megbízhatóak. Régebb óta vannak a szakmában
2016. jún. 12. 19:31
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd rákérdezek náluk!
2016. jún. 13. 10:38
 15/15 anonim ***** válasza:

A Ferrolinak van kültéri nélküli klímája, de ahhoz is kell két kb. 10cm átmérőjű lyuk a falon, 2,5kw-os és bazi nagy.

A műemlék épületekben a padlásra, tetőre, belső lépcsőházba, világító udvarba és a pincébe szokták szerelni a split klímák kültérijét.

2016. jún. 16. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!