Ti melyik mosógépet vennétek? Siemens WM12K268BY vagy AEG L70470FL?
Itt az összehasonlítás: [link]
Fő használati szempontjaink: sűrűn mosunk, de inkább rövid programokat (kb. 20-30 perc) használunk és alacsony (30 fok) hőfokon. Sokat centrifugálunk önmagában (mosás nélkül, lavórból áztatott ruhákat), és a rövid (1-2 perc) centrifugálás program is fontos lenne, ami az eddigi, szintén német mosógépen ugyancsak megvolt. Szempont még a tartósság is (bár a legtöbb helyen jelezték, hogy ma már ez más, mint régen), és hogy ne a leghangosabb típus legyen a mosógép.
Az AEG-ről azt hallottam, hogy régebben jobb volt, most már a Zanussi, Elextrolux kategóriával tartozik 1 csoportba. A linkelt vélemények alapján nekem zavaró, hogy elég hangosként írják le. Előnye viszont, hogy van Aquastop funkció rajta (ennek amúgy van valamilyen jelentősége?).
A Siemens-ről változó dolgokat hallottam, de inkább még pozitívumokat (pl. még mindig nagyobb arányban van köze Németországhoz a gyártásban, mint az AEG-nek). Egyesek szerint ez magasabb kategóriás egy kicsit (legalábbis egyes modelljei), mint a hasonló árfekvésű AEG. És a linklelt véleményezők itt nem emelték ki a hangosságot.
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!