Van egy 10 m mély kutam. Elszállítanám a vizet 50 m-re öntözés céljából. Pénzem nem sok. Milyen szivattyút ajánlotok, ami kb ezekkel a paraméterekkel 5 m3-at tud óránként?
Szerinted a kútba ugyan olyan gyorsan szivárog vissza a víz,mint amennyi idő alatt te kiszivattyúzod?(5000 liter/óra)
Ha a teljes kút mélységed az 10 méter,akkor abba 4 méter víznek kell lennie,és másfél méteres átmérőnek kell lennie.
A lényeg,hogyha hetente kell a kút akkor ez talán működik,mert egy hét alatt visszaszivárog a víz.Bár ez talaj/időjárás függő.
De ha te délután 4 kor elindítod a szivattyút az már fél6kor szárazon fog menni.
Köszönöm a teljesen értékelhetetlen válaszokat.
Ezeket én mind tudom.
Azt szerettem volna olvasni, hogy végy egy pl Alco ilyen, vagy olyan szivattyút, ami tuti, kiemeli 10 m-ről.eé50 m távolságra elnyomja, és rárakhatsz szórófejet. Mindegy mennyi ideig,
Az olyan válaszokat, mi nem jó, azt én is tuidom.
És azt tudod-e, hogy nem nagyon mindegy, hogy a kút teljes mélysége 10m vagy a vízszint van 10m mélyen?
Ha tudod, akkor esetleg elárulhatnád, mert igazán ez az utóbbi adat számít. Lehet a kutad 1000m mély is, ha a vízszint 6 méteren van, ugyanis a szivattyúk szállítási teljesítménye az emelési magasságtól (is) függ.
A "nem sok pénz" meg nem sok adat, mert kinek mi a nem sok. Mennyit szánnál rá konkrétan?
Nos. Ez a legjobb kérdés. A vízszint 6 m é 10 méter között változhat. A kút mélységét még nem mértem.
Az, hogy nekem mennyi az olcsó..olyan 40- 60 ezer között van.
Kb.- ilyen hozzáaszólásokat vártam
Csak búvárszivattyú jöhet számításba szerintem.
Nincs más hátra mint ráengedni a keresőt ezekre a paraméterekre :)
Az árukereső többet is talál pl. ami megfelel ezeknek a kritériumoknak.
700-800W teljesítményűek között már van ilyen 30-40e Ft-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!