A hűtő nem hűt, de a kompresszor forró. Mi lehet a baj?
Nem indul a kompresszora.
Kapcsold ki 15 percre, és úgy próbáld határozott mozdulattal bekapcsolni..
Ezt 10 percen belül ne ismételd meg!
Kiszáradt, elöregedett az indító kondenzátor.
Hiába kattan az indító relé, már nem kap segédfázist a motor.
A kondenzátor filléres tétel, pár száz Ft, Minimális szerszámozottsággal házilag is cserélhető.
Értékében egyezzen meg a régivel (feszültsége lehet nagyobb)
valami ilyen kell bele:
Köszönöm a válaszokat!
Sikerült elindítani. Attól tartottam, hogy a kompresszor szorult meg és forrósodott fel, azért kattant a klixon relé. De remélem ezek szerint a kondenzátor lesz csak cserés.
Hozzáteszem azért hogy a hűtőkompresszorok nem kondenzátoros indításúak! :-)
Indító relé van benne. Amíg indul kapja a segédfázist, aztán visszaveszi róla.
Akár kézzel is el lehet indítani, hogy megbizonyosodj róla hogy a kompresszor jó-e, mert abból áll az egész hogy a harmadik érintkezőre manuálisan nyomod a fázist amíg el nem kezd komplimálni.
Egyébként amikor kattog és nem indul, akkor meg a hőkioldó kapcsolgat.
Ilyen hülyeségeket meg se halgass hogy kondit kellene benne cserélni.
Ülj le, egyes!
A relé honnan kapcsol neki segédfázist, ha nincs kondenzátor, okoska?
Taníts még, kérlek!
Kár hogy már cseréltem hűtőben kondenzátort, amitől megjavult, biztos én láttam rosszul, és nem kondenzátort tettem bele, hanem előre csomagolt, instant segédfázist, ami elegendő további 10 000 üzemórára.
" Ülj le, egyes!
A relé honnan kapcsol neki segédfázist, ha nincs kondenzátor, okoska?
Taníts még, kérlek! "
Tessék, itt a válasz!
Ez itt egy Aspera háztartási hűtőkompresszor bekötési rajza.
Meséld már el, hol itt a segésfázis kondenzátor!
Nem azt mondtam, hogy nincs olyan kompresszor amihez kell kondenzátor, csak azt, hogy nem mindegyiken van.
A háztartásiakon jellemzően nincs, mert elegendő a kis indítónyomaték.
Ember, látom még nem javítottál hűtőgépet :-)
Nincs kondenzátor!
Indító tekercs van magában a kompresszorban, amit csak indításkor használ, nincs fazistolás, kondenzátorral :-)
Ugyanis azzal nem tudna akkora indítási nyomatékot kifejteni!
Ha szétszedsz egy hűtőt, kiveszed a kompresszort, ott van az oldalán az indító rellé, leveszed marad három érintkező. Megvan hogy melyikre kell a nulla, melyikre a fázis, a harmadikra pedig induláskor, hangsúlyozom induláskor, szintén a fázis kell!
Elindul 1-2mp , utána leveszed a plusz fázist, marad a másik kettőn a fázis nulla és lám megy a gép! :-)
Ez hűtőknél így működik akárhogy is erőlködsz :-)
Azon a kapcsoláson sincs kondi, amit küldtél :-)
A kompresszor csere, elég drága mulatság. Cserélj készüléket. Az a kompresszor már menthetetlen.
A segédfázis tekercse a vaskübliben le van törve, nem javítható gazdaságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!