Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mitől gyulladt ki a melegszend...

Mitől gyulladt ki a melegszendvics sütőm?

Figyelt kérdés
Ma este vacsorakészítés során, miközben sült a 3. szendvicsem, arra lettem figyelmes, hogy a melegszendvics sütőm elkezdett pattogni, majd füstölni. Azt hittem, hogy a vaj kifolyt a szendvicsből és az égett oda, de amint felnyitottam a sütőt, láttam, hogy elkezdtek a sütőlapok megolvadni, majd iszonyú büdös is lett. Az olvadás gyorsan továbbterjedt a készüléken és teljesen átégett a fedőlap is. Igazából az érdekelne, hogy mi a technikai oka annak, hogy így alakult? Mindig így szoktam sütni, de eddig soha nem volt semmi gond.
2016. jan. 26. 21:48
 1/3 anonim ***** válasza:
zárlatos lett
2016. jan. 26. 22:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Teljesítmény és kor függvénye is lehet, de én arra tippelnék, hogy belül egy csatlakozás korrodált, vagy lazult meg. Megnőtt az ellenállás, és egy miniatűr fűtőtestként kezdett viselkedni. Ez egy öngerjesztő folyamat, mert a melegtől még jobban lazul a csatlakozó, így még nagyobb lesz az ellenállás, és még jobban melegszik. A vége az lesz, ami nálad is.
2016. jan. 27. 07:38
 3/3 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

Amit láttál, az a fűtőbetét leolvadása volt.

Ez annak a következménye, hogy a "hőgomba" azaz az adott hőmérsékletre beállított bimetálos hőkapcsoló kapcsolt állapotban maradt, illetve a hőbiztosíték nem érintkezett rendesen a sütőfelülettel.

Ekkor létrejön az általad tapasztalt állapot.

Üdv.

2016. jan. 27. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!