Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miert kapcsol be a fusterzekel...

Miert kapcsol be a fusterzekelo magatol?

Figyelt kérdés
A hetvegen szereltek fel (egy masikkal egyutt, kb. 1 m van a ketto kozott, nyitott legter, de az alaprajz szerint nem az, eloiras szerint ketto kellett). Azota minden ejszaka besipol, gyakran napkozben is, ma arra jottem haza, hogy pittyeg (a masik nem, gondolom ha co lenne, a masik is riasztana). Gazcirkonk van, az adott erzekelotol kb. 2 meterre, attol 3 meterre pedig egy szellozo nilas. Itt lakunk 3 eve, eddig semmi baj nem volt a gazzal. Van otletetek?
2015. dec. 8. 19:35
1 2
 1/11 anonim válasza:

Tudomásom szerint egy füstérzékelő nem alkalmas CO érzékelésre ahhoz külön eszköz kell (de lehet hogy tévedek, és már ilyen is létezik).

Ha csak az egyik jelez, akkor sanszos hogy hibás a készülék és ki kellene cserélni. De egyébként sok minden idézhet elő téves riasztás, pl ha poros a szoba, esetleg párás a levegő. Sőt a gagyi érzékelőknél (de már lehet nem is forgalmaznak ilyeneket) a külső fénysugár is zavaró lehet. Esetleg ha meg tudnád a típusát mondani, akkor többet lehet tudni. De mondom, ha csak az egyik jelez állandóan, akkor valószínűleg hibás a készülék.

2015. dec. 8. 19:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Bocsanat, most tuzetesebben megneztem, a masik az tuz jelzo (abbbol van igy ketto), meg van ez a sipolos: Kiddle Fyrnetics Carbo Monoxid Alarm, 4MCO Bocsanat, ha ez akkor nem fust erzo, fiatal no vagyok nezd el nekem! :) Szoval csak ez az egy a CO jelzo, most foztem, nem sipolt be, scak elkezdett pirosan pislakolni. A gozt mar kitapasztaltam, allando huzatban kell fozzek (a paraelszivo nincs bekotve, a handyman meg egy p.cs.
2015. dec. 8. 20:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Bocsanat, nem Kiddle, csak Kidde
2015. dec. 8. 20:30
 4/11 A kérdező kommentje:
A lakas egyebkent eleg paras (Anglia), gyakran csurog az ablak reggelre, lehet, hogy ezert kapcsol be ejjel?
2015. dec. 8. 20:33
 5/11 anonim válasza:

A párás levegő a tűzérzékelőket zavarhatja meg esetéeg a CO-t nem.

De akkor melyikeket tették most fel? Eddig volt egy füstérzékelő, és feltettek egy másik füstérzékelőt és egy CO érzékelőt?

De egyébként ahogy mondtad a CO érzékelő sípol, de nincs ötletem mi baja lehet. Szerintem maga a készülék lehet rossz, esetleg cseréltesd ki hátha megoldódik a probléma.

De lehet jár erre valaki aki többet tud mondani a CO érzékelőkkel kapcsolatban.

2015. dec. 8. 21:34
 6/11 Salx Narval ***** válasza:
olvasd el a használati utasítást hátha csak azt jelzi, hogy régi az elem és ki kell cserélni. Ha jók az elemek akkor nem tudom mi lehet a gond. Minden esetre olvasd el a használati útmutatót hátha csak valami beállítási probléma van, esetleg értesítsd a problémáról azt aki felszerelte.
2015. dec. 9. 04:31
 7/11 A kérdező kommentje:
A hasnzalati utmutatot elvitte a handyman (akit azota nem erunk el). Ez a legborzasztobb az egeszben, hogy vezetekre van kotve, nem elemes (ha az lenne, mar kiszedtem volna), mert erre kelunk ejjel, reggel, es ma ebedszunetben hazamentem, es megint szolt. :( Utalatos. Most varjuk, hogy jelentkezzen a gondnok.
2015. dec. 9. 15:30
 8/11 Salx Narval ***** válasza:
Azt próbáltátok, hogy benyomjátok a teszt gombot( reset)?
2015. dec. 9. 18:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, akkor ketszer jobban sipit, aztan abbahagyja. de pl.: ma is erre jottem haza. Lovesem sincs, hogy mi lehet a baja. Csak cserelnek ki... varunk
2015. dec. 10. 19:26
 10/11 Salx Narval ***** válasza:
Sajnálom, nem tudok mit mondani én sem értem.
2015. dec. 10. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!