Bojlerem szolgáltatja a melegvízet a lakásban és kétfelé ágazik el. Mindkét helyen ha a szelepen megnyitom a forró vizet, akkor a csaptelep körül spriccel a melegvíz, ami igencsak forró, a hidegvíz nem spriccel. Mi okozhatja ezt a túlnyomást?
a biztonsági szelep működik? látod csöpögni? mert ha nem, akkor a bojlerben a melegedéskor nagy nyomás keletkezik, ami nem bír a csaptelep...pláne a forróvizet...
(azt nem tudom értelmezni: ha a szelepen megnyitom a forró vizet...a csaptelep körül spriccel a melegvíz.. milyen szelep?..ha van csaptelep?)
a bojlernél, ahol jön ki a melegvíz, van egy sarokszelep. az most el van zárva, így a csapokban nincs melegvíz és nem csöpög sehol semmi.
ha a sarokszelepet megnyitom, akkor lesz melegvíz mindkét csaptelepben, de mindkettőnél spriccel oldalt a forróvíz.
a sarokszelepnél nem csöpög, nem ereszt
értem..akkor, ha hagyományos kétkerekes csaptelep, akkor a melegvíznél a szimmering kikopott, azt kellene vagy utánhúzni, vagy egy új csapfelsőt beletenni...ez utóbbi jobb..tudod...hideg-meleg elzár, szerel..összerak, kinyit, örül...
ha egykaros, akkor levenni a kart, lecsavarod a burkolatot, és kompletten cseréled az elzáró cájgot..
nincs több ötletem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!